Drømmer du om å fly ditt eget fly? Tivolis nye attraksjon gir en smakebit. Illustrasjonsfoto. Foto: Colourbox
Drømmer du om å fly ditt eget fly? Tivolis nye attraksjon gir en smakebit. Illustrasjonsfoto. Foto: Colourbox Vis mer

Nesten som å være pilot...

Tivoli i København bygger Nord-Europas raskeste interaktive forlystelse.

Publisert
Sist oppdatert

Tivoli bygger det de kaller Nord-Europas villeste og raskeste interaktive forlystelse.

Om 100 dager åpner den nye attraksjonen, som sies å være det nærmeste du kan komme å være en ekte flyver - uten å leie ditt eget fly.

Med en fart på opp til 100 km/t og 360 graders vendinger, burde karusellen appellere til hele følelsesregistret fra gys til grin.

Attraksjonen består av to fly og tematiseres med utgangspunkt i orientens mystikk og historiens vingesus.

Flyene sitter på to store vinger, innhyllet i et nett av lys. Om dagen fremstår karusellen som en støvsky og om kvelden som en lysende tornado. Flyenes design er ment å lede tankene tilbake til flyhistoriens begynnelse, hvor det å sette seg opp i et fly var en helt unik oplevelse.

Slik forestiller Tivoli at karusellen vil se ut når den åpner i mai.  Foto: www.tivoli.dk
Slik forestiller Tivoli at karusellen vil se ut når den åpner i mai. Foto: www.tivoli.dk Vis mer


Forlystelsen er klar til take-off 1. mai 2009.

- Tivoli blir aldrig ferdig, sa Tivolis grunnlegger, Georg Carstensen. Det tror vi stadig på i dag. Noe som kanskje er enda viktigere å huske på i vanskelige tider, så vi er glade for å stå foran et 2009 med mange gode nyheter i vente. En av disse er vår nye forlystelse, som kommer til at bli en helt unik oplevelse – og så vill, at den kun er for de virkelig modige, sier Lars Liebst, administrerende direktør i Tivoli i en pressemelding.

Take-off

Du kommer til å måtte kjøpe boardingkort ved inngang til Tivoli for å prøve flyene. I hvert fly er det plass til to piloter og to passasjerer.

Piloter og passasjerer spennes fast i flyet med en sikkerhetsbelte. Foran pilotene er et display, hvor flyets manøvreringsmuligheter vises. Flyene sitter på enden av to store vinger, som kan rotere 360 grader. Selve flyene kan også rotere 360 grader i alle retninger.

Det er pilotenes oppgave at sette flyet i gang og styre flyene under turen ved hjelp av flyenes flightcontrols. Det er en spesiell turbo (afterburner) knapp, som kan få hastigheten opp til 100 km i timen og få vingene til å rotere med 15 rotasjoner i minuttet.

Det er pilotene som bestemmer hvor og når etterbrenneren skal benyttes. Hver pilot har cirka ett minutt per tur, hvor de har ”kommandoen” over flyet.

Etter cirka to minutters luftakrobatikk, lander flyene på bakken igjen.

En fornøyelsespark i Milano har en lignende flykarusell. Se video av hvordan en tur arter seg her.

Teksniske spesifikasjoner

Forlystelsen utvikles i samarbeid med det italienske firmaet Tecnical Park, som er kjent over hele verden for bygging av unike attraksjoner til fornøyelsesparker. Flykarusellen vil bli TÜV-sertifisert, som tilsier størst mulig sikkerhet.

Fakta om flykarusellen
Høyde: 30 meter
Dynamisk høyde: 40 meter
Maks hastighet: 100 km/timen
Platform diameter: 18 x 15 meter
Antall fly: 2 (hver med 4 seter)
Kapasitet: ca. 125 gjester/time
Maks vingerotasjoner: 15 ganger pr. minutt
Maks flyrotasjoner: 17 ganger pr. minutt

Tegning av et av selve flyene.  Foto: www.tivoli.dk
Tegning av et av selve flyene. Foto: www.tivoli.dk Vis merVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer