Nesten gratis i grisedyre Oslo

Slik kan du gjøre det billigst mulig i verdens dyreste by.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne helgen er det klart for musikkfestival i Oslo. Da arrangeres Musikkfest Oslo (tidligere Musikkens dag), med massevis av gratis konserter og underholdning.

En helg i Oslo kan riktignok bli en dyr affære. Vår egen hovedstad har ofte blitt kåret til verdens dyreste by. Men det går an å finne på mye gøy i byen, uten at du trenger å tømme lommeboka helt.

Her er noen hete tips:

Billig øl og mat

Har du lyst på et måltid som ikke koster altfor mye, finnes det noen gode steder å velge mellom. Billigguiden Streetwise anbefaler Bari Pizza (Torggata 23) og Pizza Panchetta (Pløens gate 1) for deg som har lyst på god og billig pizza. Ellers har Punjab Tandoori Grønland 24), Tandoori Curry Corner (Grønland 22), begge indiske, og asiatiske Thien Nga (Bernt Ankersgate 68) gode og billige matretter.

 Foto: Kurt Hamann/Innovasjon Norge
Foto: Kurt Hamann/Innovasjon Norge Vis mer


Ingen av disse restaurantene er flotte gourmetspisesteder, men de er greie alternativer for deg som ikke vil betale for mye for kosten.

Har du lyst på billig øl, finnes det steder i Oslo hvor den gyldne væsken ikke koster for mye. På steder som Olympen (Grønlandsleiret 15), Stargate (Grønland 2), Kaos (Thorvald Meyersgate 56), Blue Monk (St. Olavs gate 23) og Club 112 (Kirkegata 34) koster ølen mellom 30-40 kroner, ifølge Streetwise.

Overnatting til lavpris

Kommer du langveisfra, og vil være i Oslo i noen dager, trenger du et sted å sove. Streetwise anbefaler tre overnattingssteder som ikke koster altfor mye: Oslo Vandrerhjem Haraldsheim (Haraldsheimveien 4) tilbyr sengeplass fra 175 kroner per natt. Cochs pensjonat (Parkveien 25) har også ganske rimelige rom. Anker hostel (Storgata 55) tilbyr sengeplass fra 160 kroner per natt. Sjekk ut denne nettsiden for flere billige overnattingsalternativer.

En tur i Frognerparken koster ingenting.
En tur i Frognerparken koster ingenting. Vis mer


Gratis museer og parker

Mange opplevelser i hovedstaden er gratis. Frognerparken er vel en av landets største attraksjoner - og det beste av alt er at inngangen koster nada. Holmenkollen er også gratis, med mindre du ikke skal inn på Skimuseet.

Er du interessert i litt magi og å få et innblikk i Norsk tryllehistorie, kan du ta turen til Norsk Tryllemuseum. Museumet holder åpent på søndager, og inngangen er gratis. Norsk Tollmuseum, Nasjonalgalleriet, Forsvarsmuseet, Filmmuseet og Norsk arkitekturmuseum er noen andre gratismuseer i hovedstaden. Les mer om disse museene her.

Publikum i et TV-program

Både NRK og TV2 delere ut gratisbilletter til noen av programmene deres. Sjekk ut denne nettsiden for billetter til NRKs programmer, og denne nettsiden for billetter til TV2s programmer.

Skaff deg et Oslo Pass

Streetwise er en billigguide til Oslo.
Streetwise er en billigguide til Oslo. Vis mer


Har du planer om farte mye rundt i Oslo, og få med deg en del attraksjoner, kan det være lurt å skaffe seg et Oslo Pass. Passet kan brukes på offentlig transport, for å parkere gratis på offentlige parkeringsplasser, og for å få gratis eller rabattert inngang på utvalgte turistattraksjoner. Et 24-timerspass koster 210 kroner for voksne og 90 for barn.

Last ned billigguide

Trenger du flere tips og råd til billige opplevelser i Oslo? Brosjyren Streetwise, som blir gitt ut av Ungdomsinformasjonen i Oslo, er en 86 sider stor guide spekket med tips til hvordan du unngår å tømme lommeboken helt i Oslo. Last ned guiden her.

Vet du om noe annet som er gratis eller billig i Oslo? Legg igjen en kommentar i debattfunksjonen nederst i denne artikkelen.

Billig ferie


Kilder: Visit Oslo, Streetwise