Slanger for enhver smak...<br />
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee
Slanger for enhver smak...
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van HoegeeVis mer

Nervepirrende stevne

Denne helgen kan du stå ansikt til ansikt med din store skrekk. I byen Mangum i Oklahoma arrangeres det årlige klapperslangestevnet for et dirrende publikum. Her kan du se på, ta på og smake på de farlige krypene.

OKLAHOMA: Klapperslangen har et dårlig rykte og blir du angrepet kan det få fatale følger. Men den er kanskje mer redd for oss enn vi er for den. Et menneskelig angrep kan tross alt få fatale følger for en klapperslange også…

Klapperslange rundt halsen

Om lag 30.000 mennesker samles denne helgen i Mangum for å oppleve klapperslange stevnet. Det finnes mange måter å overvinne skrekk på. En av dem kan være å få en slange surret rundt halsen. Du har også muligheten til å oppleve slangene på nært hold uten å faktisk komme i kontakt med dem. Tusenvis av klapperslanger er samlet i såkalte friluftsbur hvor du kan komme helt innpå dem, men likevel ha en betryggende glassplate imellom.

Slanger som mat og vesker

Profesjonelle slangetrenere holder kontinuerlige show hvor du kan se klapperslanger så vel som pytonslanger, alligatorer og andre eksotiske dyr i levende live. Hvis du foretrekker den døde varianten kan du oppsøke "Butcher Shop Show" å lære hvordan slangen blir brukt som mat, skinn og medisin. Slange smaker nesten som kylling, men du trenger en hel slange for å få et ordentlig måltid.

Slangejakt

Medlemmer fra Mangum Klapperslangeforening arrangerer slangesafari hvor du kan studere krypdyrene i sine naturlige omgivelser. Hver time går det busser ut i ødemarken. Medlemmene forteller historier, myter og fakta om disse meget myteomspunnede skapningene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Syndes du dette blir for stillestående kan du heller gå på slangejakt! Erfarne guider gir deg det utstyret og den treningen du trenger før du entrer et ekte slangehi. Og har du først kommet inn er det ingen vei tilbake. Bit eller bli bitt! Det deles ut pengepremier for den største slangen, den tyngste slangen og en pris for flest antall slanger.

Det har i mange år blitt arrangert organiserte jaktturer for å kontrollere klapperslangebestanden, men dette er jo mer lek. Dyrevernsaktivister hevder at Mangumstevnet er unødvendig og grusomt, og en ren smerte for dyrene.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Hvis du ikke liker slanger…

…så holder du deg kanskje hjemme. Men det foregår andre aktiviteter på klapperslange stevnet også. Et gigantisk loppemarked med over 500 selgere er på plass. 100 forskjellige boder selger mat i alle varianter, så du trenger ikke å reise sulten hjem selv om fritert slange ikke står øverst på drømmemenyen. Ellers kan Mangum tilby karneval, utendørs konserter, kunstmarked og missekonkurranse.

Hvis du vil ha mer informasjon om stevnet eller bare generell informasjon om Oklahoma, så ta en titt på denne siden. Stevnet varer fra fredag 28. april til 30. april.