Nei, det har ikke klikka for Google

De har det bare litt morsomt ...

<strong>TRIMTUR?</strong> Google Maps foreslår ett par runder i kajakk over Stillehavet, om du vil ta veien mellom USA og Japan. Google-humor i betaversjon. Foto: Google Maps
TRIMTUR? Google Maps foreslår ett par runder i kajakk over Stillehavet, om du vil ta veien mellom USA og Japan. Google-humor i betaversjon. Foto: Google Maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tenk deg det litt usannsynlige scenariet: Du skal kjøre bil, og du skal kjøre den fra Los Angeles til Tokyo. Eller fra Calgary til Beijing. Eller fra San Diego til Nagasaki. Og du ber Google Maps om hjelp til å komponere en passende rute.

Velvillige som Google er i disse tilfellene, får du en fin grønn linje på kartet som viser ruten mellom start og stopp. Og korrekt nok viser linjen at store deler av distansen passerer over Stillehavet. Du blir fortalt om bomveier, og så følger den utførlige veibeskrivelsen: Her blir du bedt om å ta til høyre, til venstre, og ikke minst - her er den morsomme delen - om å ta kajakkårene fatt.

For eksempel i ruten mellom Seattle og Tokyo, der du i punkt åtte får følgende beskjed:

Padle kajakk over Stillehavet

Etter å ha kjørt over Hawaii via 15 beskrivende punkter (vi tipper du bør satse på leiebil?), padler du så videre til Japan. Vel blåst!

I fjor skrev vi om Google city tours - en betatjeneste som var nyttig, men ikke uten ett par haker. Google Maps er også markert som en beta-tjeneste, og disse kajakk-forslagene har vakt humoristisk applaus i diverse sosiale medier, og tilsvarende tilfeller er også omtalt av danske brukere av Googles ruteplanleggings-tjeneste.

Google Street View i Norge - Misfornøyd med et av bildene? Slik får du fjernet det

Ikke gjennomført

Brukere av Google er ikke ukjent med at søkegiganten legger inn små humordetaljer. De tidvis skiftende logoene har de fleste fått med seg, og søker du på Google fail, så finner du mye rart. Det meste er nok ufrivillig morsomt, men tilfeller som det ovenfor er helt klart lagt inn med humoristisk overlegg.

Det er altså ikke slik at enhver rute som går mellom land i hver sin verdensdel, automatisk foreslår kajakk som egnet transport over hav. Søker vi på transport mellom Oslo og Reykjavik, vil for eksempel ikke Google foreslå rute. Ei heller om vi ber om veibeskrivelse mellom London og New York. Søker vi derimot etter ruten Bergen-London, får vi en tilsynelatende god beskrivelse, som inkluderer transport i ferge fra Norge til Danmark, og tog under Den engelske kanal.

Sjekk også Google-kartet som viser hvor det er flest turister

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!