Nei, det er ikke Venezia

Bildet er tatt i en helt annen by...

Hvis du ser nøye etter, ser bygningene kanskje litt for nye ut? Bildet er fra Las Vegas. Foto: Daniel Fernandez/Norsk Form
Hvis du ser nøye etter, ser bygningene kanskje litt for nye ut? Bildet er fra Las Vegas. Foto: Daniel Fernandez/Norsk Form Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lot du deg lure til å tro at dette bildet var fra den italienske kanalbyen Venezia? Neida. Det er tatt i Las Vegas.

Venezia er en av verdens mest spesielle byer, og hvert år trekkeer turistene hit i millioner - vi snakker om 20 millioner turister hvert år, og det har blitt et alvorlig problem for den gamle byen.

Heldigvis får Venezia litt avlastning. Ikke fra nabobyene sine, men fra byer i helt andre hjørner av verden.

Venezia finnes nemlig flere steder enn i Italia.

Hva med en gondoltur i Las Vegas' Venezia? Eller en rusletur i den japanske byen Nagoyas versjon? Eller du kan dra til Doha i Midtøsten og vifte med beina ved kanalkanten. Hvis du føler deg langt hjemmefra når du er i Tokyo, kan du også her få den europeiske følelsen i denne byens Venezia-versjon.

Ja, vi mennesker finner på mye rart, og replika av forskjellige byer og attraksjoner er bare en type sprell vi gjør.

Norsk Form har i disse dager en utstilling der slike replikabyer blir presentert i en fotoutstilling. Greetings from Chain City +9 heter utstillingen, og du har fortsatt sjansen til å få den med deg. Den stenger 15. november.

"Hva er mest autentisk; den fysiske byen eller ideen - originalen eller kopien?" Det spør Norsk Form i denne utstillingen.

Skal du til Venezia? Her finner du tips til hvor du spiser billig og bra i byen.Kjært navn har mange byer

Las Vegas, Tokyo, Nagoya, Doha og Orlando har alle sin falske versjon av Venezia. Men det finnes andre kanalbyer som sammenligner seg med Venezia, uten at de faktisk har bygget etterligninger. Det finnes "Østens Venezia" (tre byer kaller seg faktisk dette), "Det nordlige Venezia" (Amsterdam og St. Petersburg kaller seg dette), og "Amerikas Venezia" (Stedet Venice i California). Se flere kandidater og bilder av dem hos Bootsnall.com.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer