Paris, London, København og Amsterdam kan gå hjem og vogge. De beste hotellene ligger i Dresden, faktisk. Skal vi tro rankingen fra Trivago.com. Foto: Colourbox.com
Paris, London, København og Amsterdam kan gå hjem og vogge. De beste hotellene ligger i Dresden, faktisk. Skal vi tro rankingen fra Trivago.com. Foto: Colourbox.comVis mer

Nei, de beste hotellene ligger ikke i London eller Paris

De mest fornøyde hotellkundene - i snitt - har besøkt byer som Dresden og Hanoi.

London ranker (som vanlig) nederst når hotellkunders rangering av hoteller i 100 storbyer står på agendaen. Den britiske hovedstaden har den tvilsomme æren å stadig komme dårlig ut når tilreisende skal vurdere hvordan hotellene i byen, og får selskap i bunnen av listen av flere byer nordmenn liker å besøke: Amsterdam (96), Paris (97) og København (98).

Hotellene gjestene ikke vil tilbake til - se hvorfor

Selvsagt finnes det fantastiske hoteller i storbyer som London og Paris. Og selvsagt er det ikke veldig vanskelig å finne dem heller. For eksempel rangerer londonhotellet The Milestone Hotel nå på 24. plass over verdens aller beste hoteller i år, hos Tripadvisor.

Men det er fryktelig mye å velge mellom i disse byene, og sjansen for bom er muligens større skal vi tolke disse resultatene og andre rapporter fra tidligere år. Behovet for å sjekke grundig før avreise vil derfor være større om du velger disse byene.

Avslørende: Slik ser hotellene egentlig ut

Både nært og fjernt

Men hvor vil du mest sannsynlig slippe å gjøre voldsomme undersøkelser før du reiser, og likevel være trygg på at du får bo bra? Trygg kan du selvsagt aldri være, i alle fall ikke uten å betale det hvite ut av øyet, men basert på rangeringer fra 140 bookingsider mener Trivago.no å ha funnet de beste hotellbyene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Øverst på listen ligger byer i både fjerne og nære land, og aller best ut kommer Dresden (Tyskland), fulgt av Hanoi (Vietnam), Portland (USA), Tokyo (Japan) og Santiago de Compostela (Spania). Resten av listen ser du her, hos Trivago.

Verdt å merke seg er imidlertid at ingen hoteller fra Dresden er å finne blant de beste 25 tyske hotellene hos Tripadvisor.

Les også: Slik får du luksushotell til lavpris

Ålesund best i Norge

Et krav for å bli med på denne topp-100-listen er at reisemålet er en storby med minst 135 hoteller og 60 anmeldelser på Trivago. Oslo er ikke med, men i oversikten over Norges beste hotellbyer kommer hovedstaden ut på en sjetteplass. Øverst ligger Ålesund, fulgt av Bodø og Tromsø.

Aller øverst på Tripadvisors liste over Norges beste hoteller i år, kommer forøvrig ærverdige Dalen hotell i Telemark.