Navnebytte kan bli dyrt

Men skrivefeil er gratis hvis feilen er liten.

80 KR EKSTRA: Norwegian tar 250 kroner i gebyr for å endre navn per strekning, men skal du gjøre det over telefon koster det 80 kroner ekstra.  Foto: Hans Olav Nyborg/Norwegian
80 KR EKSTRA: Norwegian tar 250 kroner i gebyr for å endre navn per strekning, men skal du gjøre det over telefon koster det 80 kroner ekstra. Foto: Hans Olav Nyborg/Norwegian Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du skrevet navnet ditt feil ved bestilling av flybilletter, vil de fleste flyselskaper fikse feilen gratis. Men feilen bør ikke være stor - vi har sjekket hva som er tillatt.

Les også: Disse billettene er borte for alltid

En til to bokstaver er greit

DinSide har kontaktet seks flyselskaper for å sjekke deres regler for navneendringer.

British Airways er det eneste selskapet hvor du må betale gebyr uansett. Her koster enhver navneendring 300 kroner, men da er det også snakk mer enn enkle stavefeil. Du kan for eksempel endre rekkefølgen på navnene, rette feilstavede for- eller etternavn, eller endre hele navnet som følge av for eksempel giftemål eller skilsmisse.

Har du skrevet navnet ditt feil ved bestilling av billetter hos Ryanair, skal det være gratis å rette opp i feilen - såfremt feilen ikke er for stor. Hos kundeservice påpeker de at dette gjelder 1-2 bokstavfeil. Altså er marginen hos det irske flyselskapet relativt liten, før du må ut med deres navneendringsgebyr på 100 euro, som tilsvarer 775 kroner med dagens kurs.

Både Norwegian og SAS sier de retter opp i feil gratis, så lenge dette gjelder åpenbare skrivefeil. SAS påpeker dessuten at de har en 24 timers avbestillingsfrist, som kan være grei å benytte seg av hvis man er rask med å oppdage denne typen stavefeil i billettene.

Også Lufthansa og KLM sier de retter opp i denne typen feil gratis, og KLM sier dette også gjelder hvis man har for eksempel har byttet om på rekkefølgen på for- og etternavn, eller har skrevet mellomnavn framfor etternavn.

Les også: Hit går flyturen neste gang

80 kroner ekstra hvis du ringer

Kan du ikke reise likevel, men kjenner noen som gjerne overtar billetten? Å bytte til et nytt navn koster - og hos noen av selskapene er dette faktisk ikke tillatt.

Hos Ryanair bør man først sjekke om det ikke lønner seg å kjøpe ny billett fremfor å bytte navn på billetten. Her koster en navneendring som nevnt ovenfor, 100 euro.

Norwegian tar 250 kroner per strekning for en slik navneendring, men gjør du dette over telefon koster det nye 80 kroner per strekning. Skal du endre navn på en tur-retur reise med lavprisselskapet, og gjør dette over telefon, kommer dette altså på hele 660 kroner totalt.

Konkurrenten SAS tar 500 kroner per billett for å bytte navn på billettene.

Hos Lufthansa kan man endre navn på billettene ved å betale 50 euro, som tilsvarer 388 kroner med dagens kurs. En slik navneendring er derimot ikke tillatt av verken British Airways eller KLM.

Les også: Var flyturen forferdelig? Slik klager du

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!