Navarsete vurderer billigere flyreiser i Sør-Norge

Oslo (NTB): Samferdselsminister Liv Signe Navarsete vurderer å kutte prisene på flyreiser på kortbanenettet i Sør-Norge.

Publisert
Sist oppdatert

Navarsetes utspill kommer etter at staten i vår kuttet prisene med 20 prosent på kortbanenettet i Finnmark og Nord-Troms. Widerøe har siden 1. april fått mellom 10 og 20 prosent flere passasjerer på disse rutene i forhold til samme periode i fjor, skriver Nationen.

I en høringsuttalelse til Samferdselsdepartementet ber Widerøe om at staten følger opp også for Sør-Norge når nye anbud skal utlyses for 16 ruteområder første halvår neste år.

- Jeg vil ikke utelukke at det skjer. Widerøes positive utvikling i Finnmark og Nord-Troms var ukjent for meg. Dette er interessante tall som vi definitivt skal se nærmere på. Vi skal ha en konkret vurdering av prisnivået på de øvrige regionale flyrutene, sier Navarsete.

Konsesjonsrutene er ikke bedriftsøkonomisk lønnsomme, men blir trafikkert fordi staten går inn med subsidier. Navarsete sier staten kuttet prisene i nord for å gjøre kostnadsnivået litt lavere, og for at fly skulle bli mer tilgjengelig for folk flest og næringslivet.

- At dette ser ut til å ha fungert, synes jeg er positivt, selv om det selvsagt er et miljømessig dilemma når vi snakker om vekst i lufttrafikken. Men i Nord-Norge er konkurrenten bil og ikke tog. Det finnes ikke noe reelt alternativ til de regionale flyrutene, og det totale klimaregnskapet er antakelig positivt, sier hun. (©NTB)


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer