- Det er selvsagt kjekt med all oppmerksomhet, men vi klarer oss også som det er, vi har tross alt den mest høythengende utmerkelsen i verden allerede, sier Brunvoll i Destinasjon Geirangerfjord. Foto: Fred Jonny/Destinasjon Geirang
- Det er selvsagt kjekt med all oppmerksomhet, men vi klarer oss også som det er, vi har tross alt den mest høythengende utmerkelsen i verden allerede, sier Brunvoll i Destinasjon Geirangerfjord. Foto: Fred Jonny/Destinasjon GeirangVis mer

- Naturens Idol-kåring

- Dette blir Idol-kåring på naturunderverk, sier reiselivssjefen i Destinasjon Geirangerfjord.

Geirangerfjorden er en av de nominerte til kåringen New7Wonders of Nature. Per i dag er Geirangerfjorden ranket som nummer 19 i sin kategori. Nå risikerer imidlertid den norske fjordperlen å ryke ut av konkurransen, før den i det hele tatt har fått mulighet til å vise seg i finalen.

- I motsetning til mange av de 261 naturunderverkene som er kvalifisert til den andre fasen av den verdensomspennende avstemmingen, har ikke Geirangerfjorden noen offisiell støttekomité til å representere seg. Uten en støttekomité, risikerer Geirangerfjorden en rask diskvalifisering. Dersom dette skjer, er det ingen nominerte fra Norge som har muligheten til å bli en av de offisielle sju nye naturunderverk, som valgt av mennesker fra hele verden, sier Tia B. Viering, kommunikasjonsdirektør i New7Wonders i en pressemelding.

Er dette et av verdens naturunderverk?

I 2007 ble verdens syv nye underverk kåret etter en omfattende "global" nettavstemning som mottok mer enn 100 millioner stemmer. Nå har tiden kommet for en verdensomspennende avstemning for å kåre syv naturunderverk. New7Wonders of Nature har henvendt seg til Innovasjon Norge med en oppfordring til å bidra til opprettelsen av en støttekomité for Geirangerfjorden.

Les mer om de syv nye underverkene her

Din mening

Bør reiselivsnæringa ta ansvar og støtte opp om Geirangerfjordens kandidatur i New7Wonders? (Avsluttet)
Ja(72%) 196
Er likegyldig(15%) 41
Nei(13%) 34
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Idol?

- Vi har ikke tatt helt stilling til denne henvendelsen ennå, men vil gjøre det i løpet av kort tid. Om det går på utlegg som koster mye penger, vil vi se på det og nok ikke gå inn på det - men om det er snakk om personer som skal stå frem og støtte det, kan vi se på det, sier reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Per-Arne Tuftin.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den lokale reiselivsorganisasjonen Destinasjon Geirangerfjord ønsker imidlertid ikke å være støttespillere overfor New7Wonders.

- Dette blir en type Idol-kåring på naturunderverk, sier Ronny Brunvoll, reiselivssjef i Destinasjon Geirangerfjord.

Han synes kåringen bærer lite preg av objektive kriterier, men heller fokuserer på at folk skal stemme på det de synes er penest.

- Geirangerfjorden står allerede på den offisielle Unesco-lista, som har en veldig høythengende status. WHC (som står bak Unecso-listene, red. anm.) har tatt avstand fra New7Wonders, og ettersom de har den holdningen, velger vi å ikke involvere oss i dette. Med den offisielle statusen som Geirangerfjorden har, ønsker vi ikke å gå inn i dette aktivt.

To norske fjorder på Unescos liste

Kjekt, men klarer seg uten

- Jeg vil understreke at vi ikke vil være negative, dette får leve sitt liv, men vi vil ikke gjøre noe aktivt overfor det. Dersom Innovasjon Norge ønsker å gjøre noe, så må de gjerne det, sier Brunvoll til DinSide.

- Så dere blir ikke lei dere om ikke Geirangerfjorden blir med videre i kåringen?

- Nei, det ligger litt i kortene. Det er selvsagt kjekt med all oppmerksomhet, men vi klarer oss også som det er, vi har tross alt den mest høythengende utmerkelsen i verden allerede, sier Brunvoll i Destinasjon Geirangerfjord.

- Men det er selvsagt helt i orden om vi går videre – vi har selvsagt ingenting i mot det. Berre kjekt at området vårt er populært, avslutter reiseslivssjef Bruvoll.