Naturens dronning

Langs tropekysten pulserer tettstedene som perler på en snor. Utenfor dupper verdens største korallrev. Innenlands puster regnskogen proppfull av dyre- og planteliv. DinSide opplevde Queensland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Nærkontakt med fisk på Great Barrier Reef. Foto: Sindre Storvoll
Nærkontakt med fisk på Great Barrier Reef. Foto: Sindre Storvoll Vis mer


Staten helt nordøst i Australia er sju ganger større enn Storbritannia i areal. De tre millioner innbyggerne har spredt seg langs tettsteder på kysten. Her er klimaet en attraksjon i seg selv, særlig for kuldeutsatte nordmenn. Nærheten til ekvator fjerner høst, vinter og vår, og lar gjenværende årstid servere nærmere tretti varmegrader året rundt - både under parasollene og vannflaten. Fra januar til mars regner det gjerne et par ganger daglig.

 • Regnet gjorde det også da vi besøkte Cape Tribulation. Se bildene fra regnskogstrender, krokodilleelver og nattsafari.
 • Les mer om Cape Tribulation, krokodillecruise og nattsafari i regnskogen.

  Med sine 2.300 kilometer er "Det store barierrevet" (Great Barrier Reef) verdens største samling korallrev. Revet strekker seg fra Fraser Island langs Australias nordøstkyst like til kystlinja av Papua New Guinea, som tilsvarer distansen mellom Oslo og Madrid. Og om du ikke visste det, er dette nøyaktig distansen et concordefly beveger seg på en time eller solstrålene tilbakelegger per sekund.

  Turistmekka Cairns er inngangsporten til revet, regnskogen og den australske outbacken. Hver dag starter 600 ulike turer herfra - på land, i vann eller i lufta.

  Dyrelivet er en viktig del av opplevelsene i Queensland.
  Dyrelivet er en viktig del av opplevelsene i Queensland. Vis mer


  Tropisk party


  En grønn regnjungel på rundt 100.000 kvadratkilometer (km2) minner om og er like gammel som de eksotiske dyrene og plantene fra Jurassic Park. Australias biologiske mangfold nærmest står og faller på dette området som blant annet huser en fjerdedel av reptilene, over en tredjedel av landdyrene og halvparten av fuglene i landet. Hvis tid er et problem, gir en dagstur til landsbyen Kuranda regnskogen i et kokosnøtteskall.

  Nordover fra Cairns går det nesten inflasjon i prisbelønnede skaperverk. Etter 70 km dukker makeløse Port Douglas opp. Byen er blant Australias topp fem reisedestinasjoner mye takket være Four Mile Beach. I Mosman Gorge har du anledning til å bade i regnskogens elver. Etter seks timers kjøring, kommer Cape Tribulation - stedet der regnskogen møter Great Barrier Reef. På veien ble vi, som mange andre, heftet med krokodillecruise. En kort avstikker til The Daintree Icecream Company med alle tenkelige og utenkelige smaker var heller ikke til å forakte. Prøv to kuler med svart sapote eller wattlefrø.

  Mosman Gorge.
  Mosman Gorge. Vis mer


  Full samling av stoff fra Queensland

 • Great Barrier Reef - å dykke i et skattkammer
 • Tropisk partyland - Cairns, Fitzroy og Port Douglas
 • Kuranda - verdens lengste taubane og regnskog i et kokosnøtteskall
 • Og enda mer fra Australia.

  Ekstern lenke:

 • Flere reisetips i Queensland fra Cairns
 • Foto: Sindre Storvoll
  Foto: Sindre Storvoll Vis mer


  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!