Natur og mennesker sammen

Når mennesker jobber på lag med naturen, kan det bli interessant. Det er på denne listen vi finner de store overraskelsene.


Natur og mennesker i samspill kan skape ytterst severdige steder. Og det er her vi finner de største overraskelsene i denne amerikanske rangeringen.

I Kappadokias kjegleformede fjellsøyler kan man for eksempel finne fine hoteller.
I Kappadokias kjegleformede fjellsøyler kan man for eksempel finne fine hoteller. Vis mer

Kappadokia, Tyrkia

Kappadokia er navnet på et landskap mellom Taurusfjellene og Svartehavet i Tyrkia, omkring 15 mil sørøst for Ankara. Her stikker kjegleformede klipper opp av bakken, og gjennom århundredene har mennesker gravd ut huler i disse klippene. Her er det boliger, kirker og hoteller i fjellformasjonene.

 • Les mer: Moderne huleboere i Tyrkia
 • Rio de Janeiro, Brasil
  Rio er hovedstad i delstaten Rio de Janeiro i Brasil, med cirka 6,2 millioner innbyggere. Byen ligger naturskjønt til mellom fjelltoppene og de berømte strendene ved havet. En av fjelltoppene er Sukkertoppen, Pão de Acucar, og på Corcovado står en 40 meter høy Kristusstatue.

 • Les mer: Karnevalshovedstaden
 • Hongkong, Kina
  Frem til 1. juli 1997 var Hongkong britisk kronkoloni. Nå har området særskilt status i Kina, og det kinesiske navnet er Xianggang. Dette har blitt en av de viktigste havnene for Kinas handel med andre land.

  Rhindalen, Europa
  Rhinen er Vest-Europas største elv, 1.236 kilomter lang. Den har sitt utspring i de sveitsiske alpene, renner gjennom Bodensjøen og nordover gjennom Tyskland. Elven munner ut i et vidt delta i Nederland. Langs elven ligger mange slott og vinområder.

  San Francisco, USA
  San Francisco i California har omkring 7,2 millioner innbyggere, og er ifølge Chicago Tribune USAs gave til verden. Byen er bygget på 20 høyder med bratte gater og velkjente trikkelinjer. Golden Gate Bridge og Bay Bridge er også velkjente i bybildet.

  Bali, Indonesia
  Bali er Indonesias viktigste turistdestinasjon, og ligger mellom Java og Lombok. Besøkene hit gikk kraftig ned etter terrorbombene i oktober 2002, men begynner nå å ta seg opp igjen. Selv om Indonesia også ble hardt rammet av tsunamien i romjulen 2004, lå Bali beskyttet mot de verste virkningene av bølgekatastrofen.

 • Les mer: Vulkanrøyk og askesurfing på Bali
 • Machu Picchu, Peru
  Den legendariske ruinbyen bygget av inkaene i Andesfjellene, ble aldri oppdaget av de spanske erobrerne. Den ble først gjenoppdaget i 1911.

 • Les mer: Reisen til Machu Picchu