Nattpuls i sambatakt

Uansett hvor komfortabel sengen din er, frister nok av tilbud for å drøye sovemodus til morgentimene.


Kafeene legger opp til småprat, restaurantene serverer nattmat med stil, og eksentriske utstillinger løser billetter nærmest døgnet rundt. Og det skal holde hardt å argumentere med at man virkelig har opplevd Brasil uten å svinge seg på et utested. Om det er salsa, samba, techno, jazz, rock, hardcore, soul pop eller hip hop du vil ha, finner du det i São Paulo. Bystørrelsen gjør også at diverse mangeplateselgende artister tar seg en svingom her. Nattlivet er som best i de sentrale bydelene. Itaim Bibi og Vila Olimpia har de beste nattklubbene. Vila Madelana og Pinheiros tilbyr siste skrik i underholdningsbransjen, kjent for trendy og ”alternative” barer, klubber og restauranter. Jardins har en rekke koselig barer. Bixiga har gode barer og live musikk.

Dansegulv under himmelen


Frango (tlf: 011 875 7818) i Freguesia do Ó anbefales. Stedet har 90 ulike ølsorter på lager og et godt renomé for kyllingkuler med ost (bolinhos de frango com gueijo). I Vila Olimpia ligger eksklusive Kashmir (tlf: 011 820 0113). Nattklubben er gjennomført midtøstlig med puter å sitte på, arabisk musikk å lytte til og pyntet med matchende gjenstander. Opplev stedet fra klokken 22 på tirsdag til lørdag. En av de mest komplette opplevelsene, finner du muligens på Mohíno Santo Antionio (tlf: 011 291 3522). Inntil 5.000 lokale og besøkende nyter sushi-baren, den italienske restauranten og dansegulvet under åpen himmel.

Lytt og dans


Lørdag og søndag kveld stenges en gate i Jadrim America til fordel for scenen til Clube de Choro. Dette kan bli en helaften med musikk, dans, drikke og dining al fersco. Jazzen står sterkt. The Bourbon Street Music Club i Moema-delen (Rua dos Chanés 127) er kjent for å huse festivaler og internasjonale artister. Vila Madelana har Blen Blen Brasil. (Rua
Inácio Pereir da Rocha 520) og Bixiga fronter med Café Piu-Piu (Rua 13 de maio 134).

Den beste måten å nyte brasilianske rytmer er også kanskje den fjerneste fra kjente vestlige former. En gafieira er et stort danselokale som pakkes med folk fra arbeiderklassen for heftig utfoldelse til forró. Pedro Sertanejo (Rue Catumbi 182, Brás) har et godt rykte (åpent lørdag 21-04 og søndag 20-24).

Lambada læres bort i Som de Cristal (Rua Rego Freitas 470, centro). For formell dans (???), fra balldans til merengue, er The Avenida Club (Av. Pederoso de moráes i bydelen Pinheiros) den mest kjente.

I den sammenhengen passer det å nevne at Sala São Paulo(1930) skal ha verdens beste akustikk. Denne egenskapen blir utnyttet av orkestre og andre musikere. Centro Cultural de São Paulo (ved Verguiero metrostasjon) har billige eller gratis konserter i kategorien new wave, pop og brasiliansk folkemusikk.

Teatro Municipal (tlf: 011/223-3022, Praça Ramos de Azevedo) er kommunens teater, bygget på starten av forrige århundre, inspirert av Paris’ opera. Både opera og teater foregår den dag i dag, i tillegg til opptredener av symfoniorkester, kvartetter, korister og balletdansere. For å betrakte auditoriet i gull, fløyel, marmor og speil, må man løse billett. Men tidvis får man sjansen til å ta en titt i vestibylen.

For å finne ut hva som skjer på byens utesteder, restauranter og kulturelle front mens du er her på besøk, ta en titt på São Paulos Internettguide.

>>Opplev deg i senk
>>Museene
>>Parkene
>>Lett blanding
>>Slik reiser du her
>>Mer informasjon om São Paulo
>>Se bilder fra São Paulo