Når reiser vi billigst?

Restplassreisene svinger i pris gjennom året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Når reiser vi billigst?

Jeg lurer på om dere har noen oversikt over når det er billigst "hopp på turer"? Det er jo relativt billig like over nyttår, men nå på senvinteren og vårparten, er det noen billige perioder nå også? Takker på forhånd for svar.

Restplassreiser

Med hopp på turer antar jeg at du sikter til charterselskapenes restplasstilbud. Som charterselskapenes fullprisreiser, svinger også restplasstilbudene i pris etter ferie og etterspørsel; Det er dyrere i skolenes sommerferie, i påskeferien og vinterferien.

Vi har overvåket restplassprisene siden oppstart av DinSide Reise, og for i fjor var det slik at de absolutt rimeligste restplassene gikk i perioden etter påske/mai, samt etter skoleferieslutt i medio august. I år er vi imidlertid velsignet med en god del fridager i forbindelse med helgene i mai, og det er dermed fare for at mange vil benytte fridagene til en utenlandstur – med det resultat at etterspørselen hever prisene også på restplassreiser.

Restplassprisene påvirkes også av chartersesongene; Det er typisk billigere ved sommersesongens start i april, og ved slutten i september.

Du kan altså forvente å finne de rimeligste restplassreisene i april/mai og slutten av august samt september – men styr unna helligdagene.

  • Les mer i denne artikkelen.

  • Hold deg oppdatert på restplasser og priser med vår Restplassliste.
  • Tilbake til hovedartikkelen.
    Videre til neste spørsmål.

    Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!