Når reiser du billigst?

Restplassprisene fra 2006 kan si deg noe om når det er billigst å reise i 2007.

Publisert
Sist oppdatert

Skal du slippe billigst mulig unna, bør du legge ferien din til mai og begynnelsen av juni, samt i slutten av august. For billig ferie i vinterhalvåret, er begynnelsen av desember ditt sikreste stikk for lave reisepriser. Dyrest blir reisen om du velger påsken eller fellesferien (juli), samt juleferien (sistnevnte har vi ikke data for i denne oversikten.)

Priser fra hele året

DinSide Reise har samlet inn de billigste restplassprisene fra uke til uke i 2006. Dette er priser som kun gjelder flyreisen, og tallene gir oss en kurve som viser når på året det er dyrest, og når det er billigst å reise. Periodene for de laveste prisene har vært de samme gjennom flere år.

Priser for charterreiser der hotell er inkludert ligger litt over priser for reiser med kun fly, men følger mer eller mindre samme kurven, selv om avstanden ned til priser for kun fly er større i fellesferien enn i årets billigste uker.

Når reiser du billigst?


Dyrt i skoleferien, men ikke alltid

Vanligvis kan du regne med at det er dyrest å reise i skoleferiene. Men i 2006 var det faktisk billig å reise i vinterferien. Vinterferien i 2007 starter for de første fylkene den 19.2. Mange har også ferie fra 26.2. mens noen få har fra 5.3.

>> Her finner du oversikt over skoleferiene i hele landet

Veien til billig pakketur

  1. Reis utenom de store feriene og høytidene om du kan
  2. Bestill i siste liten om du kan reise i årets billigste perioder
  3. Vær fleksibel på hvor du kan reise, og vær klar til å snu deg rundt på kort varsel.
  4. Følg med prisene i restplassoversikter som for eksempel den på DinSide.
  5. Bestill tidlig om du har spesielle krav til bosted og reisemål

Flere sparetips


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer