Når er skoleferiene?

Finn ut når skoleferiene er med DinSides ferieoversikt.

Illustrasjon: Per Ervland Foto: Per Ervland
Illustrasjon: Per Ervland Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken er de alle fleste skolebarn tilbake i klasserommet for å begynne et nytt skoleår.

Har du barn som går på skole? Vet du når høstferien er, eller når poden starter juleferien? Det er kjekt å vite, så ikke ferien kommer som ... julekvelden på kerringa.

Et annet poeng med å ha oversikt over skoleferiene, er at prisene på sydenturer, hytteleie osv. gjerne hopper kraftig opp når barna ikke er på skolen. "Alle" vil reise til Middelhavet eller på fjellet i høstferien. Har du ikke barn du skal reise med, er det greit å vite til hvilke uker du IKKE bør legge ferien.

DinSide har oppdatert sin ferieoversikt, der du kan gå inn fylke for fylke og sjekke når de forskjellige feriene er. For eksempel har Oslo og Akershus, Oppland, Østfold og Vestfold valgt å legge høstferien til uke 40, mens Hedmark og Buskerud har valgt uke 41.

I noen fylker er høstferien bare en langhelg - det er bare fri torsdag og fredag. Dette gjelder Aust-Agder, Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag og Troms.

Hvor mange feriedager må du spare for å ta fri hele romjulen i år? 3 1/2, hvis vi går ut fra at du har halv arbeidsdag på julaften.

Påsken faller i 2010 i slutten av mars/begynnelsen av april. Så og si alle skoler tar påskeferie fra og med 29. mars (dagen etter palmesøndag), og begynner igjen 6. april.

Se når ditt fylke har skoleferie i ferieoversikten

Merk! Det er fylkeskommunene som bestemmer fylkets skolerute, altså planen for skoleåret og feriene, men den enkelte kommune kan godt bestemme andre datoer. Datoene kan dermed variere fra kommune til kommune.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer