Når bør du reise? - og andre safaritips

- Hele året egner seg for reiser til Afrika, mener Sigurd Halvorsen i den lille turoperatøren Safari. Halvorsen har mer enn 40 reiser til Afrika bak seg.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vanligvis faller safarihøysesongen på samme tid som tørketiden, som er forskjellig for ulike land. I land som Zimbabwe, Zambia og Namibia varer høysesongen fra juni og ut oktober. I Botswana er det best fra april til september selv om fuglekikkere nok heller vil velge regntiden mellom desember og mars. Vil du besøke Kalahariørkenen mellom Botswana og Namibia, er tiden mellom mars og april best egnet. I Sør-Afrika er det generelt tørt og solrikt, men kaldere fra juni til september og varmere fra november til mars. I Kenya, Tanzania og Uganda er det vanlig å regne med to høysesonger. En fra januar til april (varmt), og en fra juli til november (kaldt).

- Reiser du utenom høysesong, blir det billigere og mindre turister å dele severdighetene med. Dessuten foretrekker jeg personlig Afrika i regntiden, når landskapet er grønt og fuglene synger, sier Sigurd Halvorsen til DinSide.

Safarimat i Tanzania. <I>Foto: Øien/Murstad/Johansen</I> Foto: Øien, Murstad, Johansen
Safarimat i Tanzania. Foto: Øien/Murstad/Johansen Foto: Øien, Murstad, Johansen Vis mer


Vil du heller ha mer plass for deg selv, og lettere booking på lodger og camper, velger du altså lavsesong. Selv om det er regntid, betyr det vanligvis bare kjappe ettermiddagsskurer med sol og blå himmel i begge ender. Regntiden øker også sjansene for å få se nyfødte dyr på savannene, og dyrelivet er i det hele tatt mye rikere på denne tiden.

I kofferten

Hva bør du ha med på safari: Lyse klær er best mot insekter, spesielt viktig i forhold til smittefarlige malariamygg. Klær som tørker fort er en fordel, bomullsstoffer, moderne materialer i kombinasjoner. Korte bukser, lange bukser, langermede skjorter, solhatt, solbriller, gode vandresko med solide såler, en kikkert til hver person, kamera med telelinse, masse film (er gjerne dyrt i Afrika), solkrem, myggmiddel, lommelykt, hodelykt. Ta med lite tøy, de fleste camper og lodger har vaskeservice. Sjekk også hvilke medisiner og vaksiner som er påkrevd.

Andre tips

Du bør regne med å bruke omkring 20.000 kroner på en safariferie. Da er du der i 10-12 dager. Det er flybilletten som utgjør den største kostnaden. Ta mer fri, og legg inn noen dagers badeferie i tillegg. Både i Kenya, Tanzania og Sør-Afrika er det fine badesteder ved havet. Du greier deg med engelsk overalt.

  • Helse på reisen

  • Mareritt eller malaria
  • Videre til mer om safaristeder i Afrika

  • Tilbake til innledingen

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer