Kate Moss er en av de mange kjente karakterene som har arbeidet med den skotske fotografen Albert Watson.<br />
<br />
<i>Foto: Albert Watson/KunstHaus.com</i> Foto: Albert Watson - IKKE TIL GJENBRUK
Kate Moss er en av de mange kjente karakterene som har arbeidet med den skotske fotografen Albert Watson.

Foto: Albert Watson/KunstHaus.com Foto: Albert Watson - IKKE TIL GJENBRUK Vis mer

Naken Kate i KunstHaus

KUNST: Få med deg bildene av en naken Kate Moss og mange andre celebriteter på høstens store fotoutstilling på KunstHaus i Wien i høst.>>> Verdens kuleste museer

Publisert
Sist oppdatert

Skandalemodellen Kate Moss som nylig ble smugfilmet i det hun snortet et betydelig antall linjer kokain, er noen av dem som har jobbet sammen med den skotske fotografen Albert Watson (63). Watson har siden 1970 jobbet med tett med celebriteter som Moss og hennes ekskjæreste Johnny Depp, Mick Jagger og britiske prins Andrew. Grensen mellom mote, fotografi og kunst er udefinerbar, i hvert fall når østerrikske KunstHaus i Wien smeller opp dørene til en utstilling der Albert Watson viser arbeidene sine.

Kampanjekunst

Albert Watson har flere hundre Vogue-forsider og store fotojobber i magasiner som Times, Rolling Stones, The Face, Interview og Vibe i porteføljen. Han er også mannen bak svært mange vellykkede reklamekampanjer for merkevarer som Gap, Revlon, Chanel, Levi`s og har dessuten laget mer enn 500 TV-reklamer. Og selvfølgelig har han flere bokutgivelser bak seg. Det er en erfaren fotohåndverker med med særpreg i uttrykket, og som gjerne sammenlignes med Irving Penn og Richard Avedon, som nå får vist frem arbeidene i det kjente kunstetablissementet i Østerikes hovedstad. Rundt 130 fotografier vises frem.

Utstillingen varer frem til 29. januar, 2006. Er du i Wien i høst, er KunstHaus et av de stedene som fortjener din oppmerksomhet. Museet ligger i en tidligere møbelfabrikk, men i 1989 startet arbeidene med å gjøre bygningen om til et museum med et moderne uttrykk. Senteret ble åpnet våren 1991. Flere banker finansierte byggingen, og KunstHaus er i dag privateid.

Museets utstillinger spenner over temaer, epoker og retninger.

Hvor: KunstHaus, Wien
Adresse: 13, Untere Weißgerberstraße
Tlf: +43 (0) 1 712 0495
Åpningstider: 10 til 19
Entrè: 9 euro for voksne, 7 euro for barn. Det finnes flere rabattordninger for grupper og familier.
Annet: Det tilbys guidede turer.
Nett: KunstHaus

>>> Verdens kuleste museer

Mer

Antoni Gaudís Barcelona
SALVADOR DALÍ: Surrealistisk bursdagsfeiring
PÅ SKRÅ: På dass i Kina
PÅ SKRÅ: Ikke helt etter boka
Clazyshopping i Shanghai
Utstilling for moteslaver
Heartbreak hotels

Naken Kate i KunstHaus


    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer