Nagoya i bilder

Du kan bla deg videre ved å klikke på teksten eller bildene.

Nagoya er med sine 2,2 millioner innbyggere ikke så veldig stor i japansk målestokk (Tokyo og utkantene har 12 millioner innbyggere). Likevel føles den som en storby med sine mange høyhus.

UNDER: I Hisaya-odori Park, som ligger i sentrum, står tv-tårnet, som er en etterligning av Eiffeltårnet. Bildet er tatt fra Oasis 21, et kjøpesenter med et glasstak med rennende vann.

Nagoya i bilder


Nagoya i bilderNagoya slott er en av byens hovedattraksjoner. Slottet ble bygget i 1612 av shogun (militær leder) Ieyasu Tokugawa fra Tokugawaklanen. Slottet ble bombet i stykker i 1945, men ble rekonstruert etter krigen.

Nagoya i bilderPå toppen av slottet står to delfiner i gull (tilsammen 66 kilo rent gull). De skal beskytte slottet mot brann. Nagoya kryr av gulldelfinsuvenirer. Inne i slottet er det en utstilling, men dessverre er tekstene bare på japansk.

Nagoya i bilderKopi av en av gulldelfinene som står på taket.

Nagoya i bilderStatue av Ieyasu Tokugawa.

UNDER: Fra toppen av Nagoya Slott er det flott utsikt over byen.

Nagoya i bilder


Nagoya i bilderI hagen rundt Nagoya slott ligger det et tehus. Du kan ikke dra til Japan uten å delta på en tradisjonell teseremoni.

Nagoya i bilderVi får servert grønn te og kaker som er laget av bønner. De har konsistens som marsipan, og smaker ... søtt.

UNDER: Den grønne teen du får i teseremonien er ganske hvassere i fargen en den grønne teen du får i Norge.

Nagoya i bilder


Nagoya i bilderVi hadde flaks og var i Nagoya akkurat under den årlige Atsutafestivalen som går av stabelen 5. juni. Da dras disse vognene gjennom deler av byen til trommer og sang.

Nagoya i bilderSterke karer må til for å flytte på de tunge vognene. Tilskuerne tar bilder og heier.

UNDER: Noen tar på seg tradisjonelle klær for anledningen, som denne damen i sin vakre kimono.

Nagoya i bilder


Nagoya i bilderOsu er det store shoppingdistriktet i Nagoya. Hovedgaten er en innendørs arkade. Hit kommer unge og gamle for å handle og kikke på livet.

Nagoya i bilderKatter bringer lykke, og derfor er suvenirbutikkene fulle av dem. Noe for peishylla, kanskje?

Nagoya i bilderGatekjøkkenmat på japansk vis. Det går mye i grillspyd av kylling. Anbefales!

Nagoya i bilderHva godisen angår er vi neimen ikke sikker på hva alt det rare egentlig er. Tørket frukt, nøtter ... og tang?

Nagoya i bilderI Osu får du alt du ikke trenger, som denne nesehårstrimmeren formet som en finger.

UNDER: Fargerike skilt i Osu.

Nagoya i bilder


Nagoya i bilderOsu Kannon-tempelet ligger i den ene enden av shoppingdistriktet.

Nagoya i bilderDen buddistiske helgenen Kanzeon-bosatsu, også kalt Kannon-sama, er en nådefull gudinne som tilbes i tempelet.

UNDER: Detaljer fra tempeltaket. Osu Kannon-tempelet ble bygget i 1324 i byen Hashima. I 1612 ble hele tempelet flyttet til sin nåværende posisjon fordi det lå i et flomtruet område.

Nagoya i bilder


Nagoya i bilderRyokan heter de tradisjonelle japanske overnattingsstedene. De er populære blant japanere og turister som vil oppleve det ekte Japan. Denne ryokanen heter Kin Sui So.

Nagoya i bilderVertinnen ved Kin Sui So ønsker oss velkommen. Legg merke til den hvite sminken. I Japan skal huden være hvitest mulig.

Nagoya i bilderAv med skoene og på med tøfler før du går inn i ryokanen. Har du store føtter, kan du få problemer med å finne tøfler som passer. De er nemlig i japanske størrelser.

UNDER: Rommene er spartansk innredet, og du sover på gulvet. Rommets størrelse angis etter hvor mange matter det er plass til på gulvflaten.

Nagoya i bilder


Nagoya i bilderLitt kuriosa. Toalettene på mer moderne steder er veldig fancy. Sjekk knappene på høyre side ...

Nagoya i bilderJoda, her er det bare å rigge seg til, og velge om du vil ha en vask av det ene eller det andre. Noen toaletter har til og med en funksjon som heter deodorant. En spray med godlukt der sola ikke skinner, altså.

Nagoya i bilderEt tradisjonelt japansk måltid er en formell affære. Rettene renner på, og det er ikke alltid lett å skjønne hva du egentlig spiser. Dette er misosuppe med tofu, og vegetarsushi (som sikkert egentlig heter noe helt annet).

Nagoya i bilderDette er rett nummer fire eller fem, vi kom ut av tellinga. Fisk i mange varianter. En bitteliten akkar, sprøstekt småfisk, røkt ål, scampi og mye annet rart.

Nagoya i bilderTokugawa kunstmuseum kan du se gjenstander fra samuraienes tid. Dette er en hesterustning. Ser ganske skummel ut, eller hva?

Nagoya i bilderSamuraiene visste å beskytte seg når de dro ut i krig. Denne rustningen ser fryktinngytende ut. Er det kanskje denne som har inspirert antrekket til Dart Wader?

Nagoya i bilderMusseet har en enorm samling etter den mektige Tokugawafamilien, som også bygde Nagoya slott. Sverdsamlingen er spesielt flott. De sylskarpe sverdene skulle kunne skjære gjennom syv kropper i ett sverdslag, sies det.

UNDER: Tokugawa kunstmuseum har også mer fredelige gjenstander, som en samling vakre kimonoer.

Nagoya i bilder


Nagoya i bilderLike ved siden av Tokugawa kunstmuseum ligger Tokugawa-en, en japansk hage, som en grønn oase i byen. Hit kommer folk for å finne fred og ro.

UNDER: Damene er påpasselige med å ikke få sol i ansiktet. Jo hvitere huden er, jo vakrere er man. I motsetning til oss i Vesten som kliner oss inn med selvbruningskrem og griller oss i solarium.

Nagoya i bilder


Tilbake til hovedartikkelen

Nagoya i bilderReklame: Slukk tørsten med iskald grønn te, eller den brune hveteteen. Smaker ikke spesielt godt, men er sikkert sunnere enn brus.

Nagoya i bilderNeonskiltene livner opp gatebildet når mørket faller på. Her ser du et glimt av pariserhjulet som er Nagoyas versjon av London Eye.

UNDER: Nagoya by night.

Nagoya i bilder