Nært til Bangkok

For deg som ikke har tid til å reise land og strand.

Ikke alle er så heldige at de har tre, fire uker å kose seg på i Thailand. Har du kun satt av noen dager, eller en uke, kan disse øyene være perfekte med et utgangspunkt i Bangkok.

Ko Samet

Lei en moped og utforsk øylivet på egen hånd.
Bilde: Kirsti van Hoegee Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Liten øy omkring fire timer fra Bangkok. Det går daglig flere turer med buss og båt kombinert fra storbyen. Litt stivere priser og mindre hyggelig enn Koh Pha Ngan i sør, men ellers er de to ganske så like. Ko Samet har status som nasjonalpark, og �inngangsbilletten� koster 50 baht. Strendene er blant de flotteste i Thailand, men øya preges dessverre av turistmengden som strømmer til fra Bangkok. Mye søppel, høye priser og en del prostitusjon. Øyas beste strand finner du på nordøstsiden - Hat Sai Kaew eller Diamond Beach, som den også kalles.

Ko Si Chang

Et par timer fra Bangkok ligger Ko Si Chang. Den lille øya livnærer seg hovedsakelig av fiske, men preges mer av å være et paradis for eldre, pensjonerte i Bangkok. Bortsett fra en liten by, er Ko Si Chang så å si folketom. Det finnes et par strender, men skipsfarten inn og ut av Bangkok gjør at vannet ikke er av høyeste kvalitet. Ko Si Chang har et par interessante sandsteinshuler, samt noen ruiner etter kong Chulalongkorns sommerpalass. To dager er mer enn nok på denne øya.

Ko Chang - naturperlen

Marin nasjonalpark med 47 øyer. Parken er oppkalt etter øygruppas største medlem, Ko Chang, eller elefantøya. Ko Chang ligger litt lenger fra Bangkok enn de to andre, og faktisk nærmere grensen til Kambodsja. Elefantøya har vært skånet for den verste turiststrømmen og består av 70 prosent regnskog. Dyrelivet er rikt, med en variasjon som strekker seg fra kongekobraen til villsvin. Er du på jakt etter naturopplevelser er Ko Chang midt i blinken. Gode muligheter for trekking, dykking og snorkling, i et område som er så godt som uberørt av turismen. I hvert fall etter thailandsk standard.