Nå vil de ha turister til Burma

Opposisjonen oppfordrer folk til å komme og se landet.

Foto: Hintha/Wikimedia
Foto: Hintha/Wikimedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Burma - eller Myanmar - er en ganske så uoppdaget destinasjon for de aller fleste. Det asiatiske landet som styres av militærjuntaen har ikke vært regnet som et stuerent feriemål på 15 år, fordi opposisjonen ledet av fredsprisvinner Aung San Suu Kyi har ment at turister bør boikotte landet.

Argumentet har vært at pengene turismen innbringer har gått rett til militærjuntaen, og dermed har turistene vært med å finansiere videre undertrykking av det burmesiske folket.

Vil at folk skal se selv

Dette snudde imidlertid i fjor, da opposisjonen i landet ble sitert på sitt ønske om å få flere turister dit. Og nå bekreftes det igjen: Aung San Suu Kyi og Den nasjonale liga for demokrati gått ut og bedt turister reise til Burma for å se hvordan det undertrykte folket har det. Det kom frem da den britiske avisen The Times gjorde et intervju med Win Tin, en av de andre sentrale personene i opposisjonspartiet for noen uker siden.

- Vi vil at folk skal komme til Burma for å hjelpe folket å forstå hvordan situasjonen er politisk, økonomisk og moralsk. Og så vil det hjelpe at verden utenfor forstår vår situasjon.

Det endrede standpunktet er tatt godt imot av de fleste burmesere som er imot militærregimet. Likevel oppfordres turistene til å velge små og uavhengige hoteller, guider osv, og ikke de store aktørene som er eid og styrt av juntaen.

Norske myndigheter har per nå ikke endret sin oppfordring til norske bedrifter og enkeltpersoner - her fra Landsider.no:

Den norske regjeringen oppfordrer norske borgere og bransjeorganisasjoner til ikke å handle med, investere i eller reise til Myanmar.

Slik gjør du det

Kulturreiser arrangerer rundreiser i Burma. Kilroy Travels har Burma/Myanmar på listen over land de kan fikse flybilletter til, og skriver litt om landet på sine nettsider. Danske Albatros Travel arrangerer gruppetur til landet.

Av Burmas flotteste attraksjoner er ruinbyen Pagan, gamlebyen i Mandalay og innsjøen Inle.

Se også fotograf Haakon F. Stenersens bilder fra Burma, som DinSide publiserte i 2003

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer