Nå skal alle til Gran Canaria

Selger best etter at Egypt-turene ble avlyst.

Sophie Frisholm, informasjonsmedarbeider i Ving. Foto: Ving
Sophie Frisholm, informasjonsmedarbeider i Ving. Foto: Ving Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Helen Begby er informasjonssjef i Apollo. Foto: Apollo
Helen Begby er informasjonssjef i Apollo. Foto: Apollo Vis mer


Opprøret i Egypt har påvirket nordmenns reisevalg i februar. Nå vil de fleste reiselystne til Gran Canaria for å slikke sol og varme.

– Folk vil gjerne komme seg bort til sol og varme, selv om de ikke kan dra til Egypt. Gran Canaria er på førsteplass, Tenerife på andre, mens Thailand er på tredje. Vanligvis pleier Egypt å ligge på tredjeplass, sier Sophie Frisholm, informasjonsmedarbeider i Ving, til DinSide.

Hit vil vi IKKE i sommer

Ekstra fly

Dersom du drar til Kanariøyene i februar, treffer du alltid andre nordmenn. Men nå er det flere enn vanlig. Ving har nemlig opplevd så stor pågang at de har satt opp et ekstra fly til Gran Canaria 9. februar, for å få flest mulig reisende med.

– Mange har flyttet ferien sin fra Egypt til våre andre reisemål, så dette ekstraflyet gir de aller fleste mulighet til å få en vinterferie. Siden det er en onsdagsavgang blir ferien riktignok litt amputert med tanke på skoleferien, sier administrerende direktør Christian Grønli, i en pressemelding.

Apollo har også merket økt trykk på reiser til Gran Canaria.

– Her begynner det å bli fullt, men vi har fått opp fire ekstra fly, så det er gode muligheter for alle, forteller Helen Begby, informasjonssjef i Apollo, til DinSide.

Kansellerer alle Egypt-turer

Ersatter Egypt-reisen

Både Ving og Apollo merker at de aller fleste Egypt-reisende har booket feriebilletten om i stedet for å få pengene tilbake. Nordmenn har heller ikke noe imot å betale litt ekstra for sol og varme, skal vi tro informasjonssjefen.

– Det er kvalitet folk er ute etter. De vil ha et sted for hele familien, og det er klart at det er høyere pris i vinterferien, forklarer Begby.

Star Tour setter også inn ekstrafly til Gran Canaria og Tenerife, slik at folk får mer å velge mellom.

Reiseselskapet har beregnet at det er 25.000 nordmenn som nå er rammet av feriestopp til Egypt, ifølge NTB.

– Vi besluttet i går å innstille alle våre reiser til Egypt resten av vinteren. Mange av våre Egypt-kunder som skulle reist på ferie vil gjerne av gårde, så vi har jobbet på spreng med å få satt opp nye flyruter til andre reisemål, forteller Christian Lunde, administrerende direktør i Star Tour, til nyhetsbyåraet.

Det er totalt er 7.000 av Star Tours kunder som er rammet av feriestopp til Egypt.

Tilbyr resplasser

Føler du deg spontan? Klikk her for å se restplassene til Apollo og klikk her for å se restplassene til Ving.

I likhet med andre reiseoperatører har også Solia restplasser. Hos Star Tour kan du også gjøre et kupp.

Siste:

Tidligere i uken stanset Egypt-operatørene reiser til landet i noen uker fremover. Men nå har både Star Tour, Ving og Solia bestemt seg for å kansellere reiser hit til og med påske, i praksis for hele vinterprogramperioden. Aftenposten skriver at Apollo har valgt å droppe alle Egypt-reiser ut mars, og at selskapet vil se an utviklingen i landet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer