Nå selger Ryanair kofferter

Men de veier mer enn en tredjedel av hva du har lov å ha med deg.

Michael O’Leary i Ryanair har tydeligvis blitt glad i "Samsonite Aspire håndbagasjebag". Foto: Ryanair.com
Michael O’Leary i Ryanair har tydeligvis blitt glad i "Samsonite Aspire håndbagasjebag". Foto: Ryanair.comVis mer

Å reise med Ryanair er på mange måte det samme som å ta en IQ-test. Det er så mye du må huske på.

Glem alt som er normalt for andre flyselskaper, Ryanair har nemlig avgifter for det aller meste.

Tar seg godt betalt: Slik skal Ryanair hjelpe deg å huske

For stor håndbagasje? Uh-oh ...

Du har sikkert fått med deg at det er strenge håndbagasjeregler hos Ryanair. Reiser du med dette flyselskapet lønner det seg å reise lett, for dersom kabinkofferten er for stor, vil det koste deg dyrt.

For hva er det som skjer dersom kabinbagasjen din er for stor? Du vil selvfølgelig få en klekkelig bot. 35 euro, eller cirka 275 kroner, koster det deg dersom håndbagasjen er for stor til at du får den med inn i flykabinen. Dersom du nekter å betale, vil Ryanair nekte deg å gå ombord.

Flyselskapet tillater håndbagasje som måler maks 55 x 40 x 20 centimeter, og som veier maks 10 kilo. Det er ikke vanskelig å forholde seg til vekten, men målene kan være verre. Og du må ikke tro at du får lov til å ha en PC-veske eller håndveske i tillegg. Å, neida.

Les også: Pass på bagasjevekten

Kommer med egen koffert

Men nå har altså Ryanair fått laget sin egen koffert, som er godkjent for frakt på flyselskapets flyvninger. «Samsonite Aspire håndbagasjebag» fås kjøpt eksklusivt på Ryanair.com og koster 675 kroner.

Denne Samsonite-kofferten veier 3,5 kilo, altså mer enn en tredjedel av hva du har lov til å ha med som håndbagasje. Kofferten skal være praktisk innredet, blant annet med et ekstra rom for passet. Materialet er av polyester, ifølge Ryanairs nettside.

Heldigvis blir den levert gratis.

Hvis du er usikker på hvor mye du kan ha med deg ombord selger Ryanair egne kofferter Foto: Ryanair
Foto: Ryanair
Foto: Ryanair

Se bilder av kofferten her:

Samsonite-koffer veier fra 2,1 kilo

"Cubelite": Slik ser den nye lettvekteren til Samsonite ut.  Foto: Samsonite
"Cubelite": Slik ser den nye lettvekteren til Samsonite ut. Foto: Samsonite Vis mer


Samsonite er kjent for å lage lette kofferter. Dersom du ikke ønsker å ha en koffert i Ryanair-stil, så finnes det selvsagt andre alternativer.

Nylig lanserte de den ultralette koffertserien Cubelite. Den kommer i syv ulike størrelse, og den minste er 54 x 38 x 20 centimeter og veier 2,10 kilo.

Du kan du velge mellom fargene graphite og champagne, og prisen er fra 2.499 kroner og oppover.

Cubalite er fremstilt i materialet Curv, som er et sterkt materiale og skal være ekstremt slitesterkt, og spesialtilpasset kalde miljøer som for eksempel flyets bagasjerom.

>>>Se hvor mye han får plass til i en liten kabinkoffert!

Norwegians bag veier 4,1 kilo

Flyselskapet Norwegian tar også betalt for innsjekket bagasje. Per strekning koster det 50 kroner for å ta med bagasje i Norge, 60 kroner for Storby, 80 kroner for Sør-Europa og 80 kroner for langdistanse.

Men hvis du kjøper Norwegian Bag, en reisebag til 1.199 kroner, får du gratis bagasjefrakt i hele 2011.

Den rommer 75 liter, er av 100 prosent nylon og er 70 centimeter lang, 40 centimeter bred og 35 centimeter høy, men veier 4,1 kilo. Bagen er fra Helly Hansen og har solide hjul, tre innvendige oppbevaringsrom adskilt med glidelås, utvendig nøkkellomme og navnelappholder, ifølge Norwegian.no.

Hvis du er medlem i Norwegian Reward kan du kjøpe Norwegian Bag'en som gir deg gratis frakt på alle Norwegians flyvninger, ifølge hjemmesiden til Norwegian. Foto: Norwegian.no
Hvis du er medlem i Norwegian Reward kan du kjøpe Norwegian Bag'en som gir deg gratis frakt på alle Norwegians flyvninger, ifølge hjemmesiden til Norwegian. Foto: Norwegian.no Vis mer

Slik ser Norwegian-bagen ut: