Nå kommer tuk tuk'en til Europa

Nederlandsk selskap produserer en elektrisk versjon av trehjulingen.

Moderne tuk tuk'er for det europeiske markedet. Denne versjonen har solcellepanel på taket. Foto: Tuk Tuk Factory
Moderne tuk tuk'er for det europeiske markedet. Denne versjonen har solcellepanel på taket. Foto: Tuk Tuk Factory Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis du har vært i Asia, kjenner du garanter til dem - tuk tuk'ene, de trehjulede doningene som brukes til å transportere folk (og fe) rundt i asiatiske byer.

Nå kommer tuk tuk'ene til Europa. men heldigvis ikke i den skranglete, forurensende og bråkete versjonen som florerer i Asia.

Et nederlandsk selskap satser på å erobre Europa med sin elektriske tuk tuk, skriver Independent.co.uk.

Den nederlandske versjonen til Tuk Tuk Factory er mer avansert og skal være tryggere enn de asiatiske versjonene. Blant annet har de varmeanlegg og radioer. De elektriske tuk tuk'ene har en maksfart på 50 km/t, og skal være perfekte til å ta kortere turer i bytrafikken.

Fire versjoner

Tuk Tuk Factory produserer fire forskjellige versjoner - Electric Thai Tuk Tuk, som har plass til tre passasjerer pluss sjåfør, Electric Cargo Tuk Tuk, som er ment for å transportere varer, Electric Indian Tuk Tuk, en lukket tuk tuk som egner seg som reklamekjøretøy eller som transportmiddel for parkansatte, og Electric Stretched Tuk Tuk, med plass til seks passasjerer (en slags limo-versjon). Selskapet jobber også med utviklingen av ytterligere en modell, Tripp, som ser ut som en lukket tuk tuk og som skal lanseres til sommeren.

De elektriske tuk tuk'ene har prøvekjørt rundt i Amsterdam et års tid. Nå satser Tuk Tuk Factory på distribusjon og salg over hele Europa. Prisen for en elektrisk tuk tuk vil ligge på mellom 11.000 og 14.000 euro, noe sm tilsvarer mellom 90.000 og 115.000 kroner.

Noe sier oss likevel at selv en modernisert og oppgradert tuk tuk med varmeanlegg ikke vil slå så godt an her til lands, skulle den i det hele tatt bli godkjent ...

Moderne tuk tuk'er for det europeiske markedet. Denne versjonen har solcellepanel på taket. Foto: Tuk Tuk Factory
En rekke firmaer i Amsterdam har brukt tuk tuk'ene som markedsføringsstunt. Foto: Tuk Tuk Factory
Tuk tukene har tak, og også plastvegger med vinduer som beskytter mot dårlig vær. Foto: Tuk Tuk Factory
Håpet til Tuk Tuk Factory er at tuk tuk'ene skal bli et vanlig syn i bybildet i Europa. Foto: Tuk Tuk Factory