Nå kommer sommeren!

Se hvilke steder som får godvær til uka.

Mai ble avsluttet med skikkelig sommertemperatur i Trøndelag. 31. mai var dagens varmeste sted Steinkjer med 24,1 grader. Sommertemperaturen skal varme trøndere og nordmøringer også gjennom helgen og uken. Meteorologisk Institutt varsler 20 grader og over helt frem til tirsdag.

Utepils i helga? Unngå disse stedene.

Sommer i sør

Men nå er det flere enn trønderne som kan glede seg over sommertemperaturer. For hele Sør-Norge ventes det temperaturer rundt 20 grader de neste dagene. Varmest blir det sannsynligvis på det sentrale Østlands-området, tirsdag varsler met.no hele 24 grader på Lillehammer. Fint, men litt kjøligere ventes på Sørlandet.

Hvor sterk er solen der du er? Sjekk UV-varslene.

Varmt i vest

Intet bedre enn norsk sommer? Her fra Lofoten. Foto: Terje Rakke/Nordic Life/Innovasjon Norge
Intet bedre enn norsk sommer? Her fra Lofoten. Foto: Terje Rakke/Nordic Life/Innovasjon Norge Vis mer


Også på Vestlandet kan det bli varmt. Allerede denne uken har bergenserne hatt anledning til å nyte sommervarmen, og Storm Weather Service sier til BT at det er 70 prosent sannsynlighet for at det varslede penværet vil holde seg helt til torsdag. Bergenserne kan håpe på opp til 26 grader midt på dagen ut i neste uke.

Polarsommer

I nord blir det også pent vær, om ikke så høye temperaturer som lengre sør. Likevel - muligheter for 18-20 grader både i Bardufoss, Narvik og Mo i Rana er bra den første uka i juni.

Mer detaljert værvarsel?
Sjekk SOLs værsider.

Flomvarsel

Varmen som følger etter regnet som hamrer sentrale deler av landet i dag, gir også en annen effekt. NVE varsler at snøsmeltingen nå har kommet i gang i de snørike områdene på Vestlandet, Østlandet og sør i Nordland. Kombinert med nedbør gir dette stigende vannføring i mange vassdrag. I Nordland ventes opp til femårsflom de nærmeste dagene, det samme ventes i Sør-Norge.