<strong>VÆR:</strong> Værnerder, foren eder! Foto: Alle bildene er skjermdumper fra Meld.no
VÆR: Værnerder, foren eder! Foto: Alle bildene er skjermdumper fra Meld.noVis mer

Nå kan også du leke Vidar Theisen

Å snakke om været er ikke alltid nok.

At nordmenn til tider er nesten sykelig interessert i været er ingen overraskelse, i hvert fall for de av oss som har familie på Vestlandet…

Og hvis du tilhører vær-mafiaen kan du nå få i pose og sekk.

Meld.no

SOL har nettopp sluppet beta-versjonen av meld.no, en ny nettjeneste der brukerne rapporterer om været der de bor, eller der de befinner seg akkurat nå.

I disse dager har vi dessuten et unikt værfenomen - vulkanaske som drysser ned over hus og hjem. Har asken kommet til dine trakter? Meld fra på meld.no da vel.

Tjenesten er selvsagt gratis, men forutsetter at du registrerer deg.

Siden du fritt kan rapportere hvordan været er akkurat der du befinner deg, får tjenesten en lokal forankring som du ikke finner hos de tradisjonelle værmelderne; i hvert fall om du er interessert i en væroppdatering litt utenfor de mest befolkningstette områdene.

Les også: Ta den transsibirske fra sofaen

Er du interessert i å følge været i Lærdal, eller sjekke om det er noen som følger med surfebølgene på Jærkysten, er det ganske enkelt bare å trykke på kartet, og se om noen rapporterer fra dette området. Er svaret ja, er det bare å trykke for å få den siste oppdateringen. Siden været forandrer seg fort, står det også oppgitt hvor lenge det er siden meldingen ble lagt inn.

Men ren tekst er heldigvis ikke alt. Siden brukerne også kan legge ut bilder av hvordan været er, blir det langt mer spennende å følge med. Her finner du alt fra rene bilder av sola, til vakre solnedganger, ski og vårbilder; og vi venter selvsagt spent på om det kommer noen bilder av vulkanaske framover.

Se eksempler i bildespesialen:

Vil det slå an?

Vi liker konseptet, og er helt enig med Redaktør Per Tandberg når han sier "at nordmenns interesse for vær nesten er umettelig".

Skal en slik brukerdrevet tjeneste fungere over tid, kreves det imidlertid at den har nok brukere som faktisk oppdaterer jevnlig. Det er altså her hovedutfordringen ligger.

Så langt ser det i hvert fall lovende ut. Betaversjonen har i skrivende stund allerede over 100 værmeldinger ute for dagen i dag (cirka 14:00), så potensialet er definitivt til stede.

Nysgjerrig på tjenesten? Se selv på meld.no

For ordens skyld: Eniro AS og Aller Media inngikk strategisk samarbeid om nettportalen SOL i 2007. Avtalen innebærer likeverdig eierskap og drift av portalen SOL.no, men ingen fra DinSide.no er involvert i utvikling eller drift av Meld.no eller Sol.no.