Nå kan du tjene opp bonus også hos Norwegian

Norwegian innfører fra i dag fordelsprogram på innenriksflyvninger i Norge.

Norwegian innfører bonusprogram på innenriksreiser fra og med i dag. Foto: Norwegian
Norwegian innfører bonusprogram på innenriksreiser fra og med i dag. Foto: Norwegian Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige uke ble det klart at regjeringen opphever forbudet mot bonuspoeng på innenriksflyvninger i Norge. Forbudet kom for 11 år siden, under argumentet å sikre etablering av mer enn ett flyselskap i Norge, og for å opprettholde konkurransen i luftfarten.

I februar gjeninnførte SAS bonusopptjening for jobbreisende innenriks, med henvisning til at det norske regelverket strider mot EØS-regelverket.

I februar 2012 anbefalte Konkurransetilsynet at dette forbudet skulle bli opphevet på de største innenriksrutene, men dette ble ikke tatt til følge av myndighetene. Inntil nå.

16. mai kom meldingen fra Regjeringen om at bonusopptjening vil være tillatt på alle innenriksruter - og i dag melder altså Norwegian at de vil innføre fordelsprogrammet Norwegian reward på alle innenriksruter i Norge - med øyeblikkelig virkning.

Slik virker Norwegian Reward

Du som har reist med Norwegian tidligere, kjenner sikkert til Norwegian Reward-programmet. Det er dette som videreføres som fordelsprogram på innenriksrutene. Her tjener du opp poeng, som du kan ta ut når som helst. Du trenger ikke spare deg opp et visst antall poeng før du kan cashe ut en reise. Du kan benytte poengene som betaling, hel- eller delbetaling, for enhver reise - eller andre produkter i programmet som du måtte ønske å bruke poengene til.

Poengopptjeningen er ti prosent på en fullflex-billett og to prosent på en lavprisbillett. Et Reward-poeng tilsvarer en norsk krone.

Les også: Hva får du ut av flyselskapenes fordelsprogram

Slik virker SAS bonus

SAS gjeninnførte også fra og med 21. mai opptjening av bonuspoeng på innenriksflyvninger i Norge. Hos SAS kan du også bruke opptjente bonuspoeng til både flyreiser, hotellopphold, leiebil og shopping - altså til endel mer enn kun flybilletter.

Ifølge informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, bruker veldig mange bonuspoengene til bekvemmeligheter rundt reisen.

– Det de fleste gjør i dag, er å samle opp så mye at de får et sølv- eller gullkort, da får enda mer fribagasje, tilgang på hurtigpasserende sikkerhetskontroll, og annet. De bruker de overskytende pengene til å kjøpe seg opp til strørre bekvemmelighet. Flybilletter i dag er blitt så billig at veldig mange bruker poengene sine til å sikre seg andre bekvemmeligheter på reisen, sier Johansen til DinSide.

Når det gjelder uttak i form av flybilletter, kan du ifølge Johansen ta dette ut løpende, også som delbetaling.

– Vi gleder oss over dette, og et stort innenriks publikum har grunn til å glede seg over dette, nå kan vi konkurrere både på kvalitet og innhold i tillegg til pris. SAS sparer også penger på dette, den særnorske ordningen har kostet oss mye penger, sier Johansen.