Nå kan du spise billigere på restaurant

Nå kan du spise toretters til fastpris hos et 40-talls oslorestauranter. Men kun i en begrenset periode.

<b>HER KAN DU SPISE TIL FASTPRIS:</b> Café Christiania er et av stedene du kan spise to-retters til en fastprispå 250 kroner. Foto: ALL OVER PRESS
HER KAN DU SPISE TIL FASTPRIS: Café Christiania er et av stedene du kan spise to-retters til en fastprispå 250 kroner. Foto: ALL OVER PRESSVis mer

Under «Restaurantfestivalen» kan du spise to-retters middager for 250 kroner hos et 40-talls restauranter i Oslo. Tilbudet er formet etter modell fra «Krogveckan» i Sverige - og vi kjenner liknende konsepter fra andre land, for eksempel fra Copenhagen Cooking-festivalen i København.

Ideen er altså at du skal kunne gå ut og spise på restauranter som du kanskje ellers ikke ville dratt på, eller ikke ville tatt deg råd til å besøke.

LES OGSÅ: Store forskjeller på hvor mye vin du egentlig får, når du bestiller «ett glass vin»

Sjekk ut de mest populære

Restaurantfestivalen er i regi av restaurantbooking-siden Bookatable. Det er også de som står bak den svenske Krogveckan. Det er første gang dette arrangeres i Oslo, og perioden går fra 13. februar til 1. mars.

- Dette er første gangen vi gjør det, med mål om å gjøre det flere ganger, akkurat som Krogveckan i Sverige. En gang per år, eventuelt på høsten. Vi venter med å bestemme hva som skjer fremover til vi har evaluert dette, sier Nathalia Svanström, markedssjef for Bookatable i Norden, til Dinside.

Københavns matfestival med liknende restauranttilbud, blir i år arrangert fra 21. til 30. august. Krogveckan i Sverige var i år fra 30. januar til 15. februar.

Vi er drøyt halvveis i den norske restaurantfestivalen, men Svanström vil ikke si hvordan de responsen har vært så langt, annet enn at den «har vært bra» og «kan bli bedre».

Hun kan imidlertid fortelle hvilke restauranter som hittil er de mest populære:

Onda Sea, ORO Restaurant, Lille B, Xich Lo, Bølgen & Moi Tjuvholmen, Den glade gris, Jarmann Gastropub og Bølgen & Moi Briskeby.

Slik finner du den billige Michelin-maten

Fastpris - men du får ikke bestemme hva du skal spise

OG HER: Lille B er en anmnen av restaurantene som tilbyr toretters til fastpris under Restaurantfestivalen. Foto: Lille B
OG HER: Lille B er en anmnen av restaurantene som tilbyr toretters til fastpris under Restaurantfestivalen. Foto: Lille B Vis mer


Dersom du ønsker å benytte deg av tilbudet på restaurantfestivalen, må du bestille bord via arrangøren Bookatable.

Du får en to-retters meny til fastpris, men det er restauranten som bestemmer hva det er du skal spise.

- Du får en spesiell meny, men mange restauranter har likevel flere alternativer for forrett, varmrett og dessert - så du får en valgmulighet, sier Svanström.

Perioden går frem til søndag 1. mars, men det kan lønne seg å bestille bord heller før enn siden. For det kan bli utsolgt.

- Restaurantene velger selv sin begrensning. Som andre tilbud, kan disse ta slutt, sier Svanström til Dinside.

Her får du rabatt på maten, om du legger fra deg mobilen

Ikke slå til på alt ...

Spørsmålet du bør stille deg før du slår til, er: Er det egentlig et godt tilbud?

For å få svar på dette, kan du selv sjekke prisene på restauranten du ønsker å teste ut. Sjekk summen på en to-retters du setter sammen fra den vanlige restaurantmenyen. Mange restauranter har menyer og priser liggende på nett.

Som eksempel kan vi nevne at du hos TGI Fridays på Aker brygge, som er blant restaurantene som er med på denne festivalen, kan få to-retters til 209 kroner hver søndag til torsdag - og med mulighet for å oppgradere til en treretters for en 50-lapp ekstra. Da er ikke restaurantfestival-tilbudet noe å skryte av ...

Går du imidlertid for en av de mer «upscale»-restaurantene, er nok prisen mer gunstig:

Hos ORO koster eksempelvis en vanlig tre-retters 445 kroner og hos Onda Sea koster en treretters 495 kroner (og en to-retters fra menyen kommer på mellom 350 og 450 kroner).

Billig og bra i utlandet? Da bør du reise til Thailand

Kanskje Michelin-mat?

26. februar lanserer også Michelin-guiden en egen Michelinguide for Norden - da med Norge inkludert. Denne vil komme som en gratis tilgjengelig app. Dersom du er skikkelig heldig, kan du kanskje kapre deg en billig Michelin-middag, om en av disse er med på den nye topplisten. (Finn appen i AppStore eller Google Play ved å søke på «Michelin».)

Her kan du spise fast to-retters for 250 kroner:

  Albert Bistro
  Amundsen Bryggeri & Spiseri
  Art of Sushi
  BAR Bygdøy Allè Restaurant
  BAR Tjuvholmen
  BAR Vulkan
  Beach Club
  Brasserie Paleo
  Brazzeria
  Bølgen & Moi Ny Hellesund
  Bølgen & Moi Briskeby
  Lille B
  Bølgen & Moi Tjuvholmen
  Café Christiania
  Café Skansen
  Café Sorgenfri
  Da Vinci
  Den Glade Gris
  Homan Bistro
  Jarmann Gastropub
  KOS KOS / Cafe Beirut
  La Brasserie
  Lille Asia Hegdehaugsveien
  Louise Bar & Restaurant
  MADU
  Mehfel
  Mona Lisa Restaurant
  Nydalen Bryggeri & Spiseri
  Nygård Steakhouse
  Onda Sea
  Opland Burger & Steak
  ORO Restaurant
  TGI Fridays Aker Brygge
  TGI Fridays Bergen
  TGI Fridays City
  TGI Fridays Jessheim
  TGI Fridays Karl-Johan
  TGI Fridays Klingenberg
  TGI Fridays Nordre
  Vognmand Nilsen
  Xich Lo
Uaktuelt med Oslo? Her er verdens beste matbyer