Nå kan du reise førsteklasse helt hjemmefra

Emirates startet i dag flyvninger fra Oslo Lufthavn Gardermoen, og tilbyr førsteklasse allerede fra OSL, som eneste flyselskap.

<b>REIS FØRSTEKLASSE HELT HJEMMEFRA:</b> Velkommen til førsteklasse på Emirates. Foto: PER ERVLAND
REIS FØRSTEKLASSE HELT HJEMMEFRA: Velkommen til førsteklasse på Emirates. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Førsteklasse er ikke hverdagskost fra norske flyplasser. Businessklasse er det mest ekstravagante du inntil nå har kunnet flotte deg med fra norske lufthavner.

Men nå kan du altså reise førsteklasse - og det helt hjemmefra.

For med i førsteklassebilletten inngår også en henteservive med limousin.

Bor du innenfor en radius på 60 kilometer fra Norges hovedflyplass, kan du bli plukket opp hjemme av en litt bedre drosjetjeneste enn en vanlig taxi - med sjåfør i dress og slips.

Vi har fått en prøvesmak på det hele. Dette kan du se i bildene og videoen nedenfor.

Og det er ikke hvilken som helt første klasse: Emirates er helt i teten hva gjelder førsteklasse om bord - og verdens beste flymat.

 

Boeing 777

Emirates nye rute går fra Oslo til Dubai, og skal betjenes av en Boeing 777-300 ER. Med Dubai som mellomlanding, kan du komme deg videre til veldig mange andre steder i verden, blant annet 49 destinasjoner i Østen.

Derfra kan du også komme deg over på et av selskapets flaggskip: Airbus A380, hvor du virkelig kan leve ut luksusdrømmen i lufta. Mens luksusen i Boeing 777-300ER «begrenser seg til »komfortable avlukker - eller suiter - med skyvedører, får du i tillegg tilgang på spa, dusj og mingleområder ombord A380.

Les også: Vi har testet Boeings førsteklasseseter

Førsteklassekabin Foto: PER ERVLAND
Sminkebord og underholdning Foto: PER ERVLAND
Førsteklasse får servert mat fra egen meny Foto: PER ERVLAND
Egen minibar og pad Foto: PER ERVLAND
REIS FØRSTEKLASSE HELT HJEMMEFRA: Velkommen til førsteklasse på Emirates. Foto: PER ERVLAND
Businessklasse Foto: PER ERVLAND
Økonomiklasse Foto: PER ERVLAND
Skyvedørene kan du dra igjen, så er du helt skjermet. Betjenes med en knapp på siden av stolen. Foto: PER ERVLAND
Sov deg frem. Her kan du ligge rett ut. Foto: PER ERVLAND
Emirates med ny rute fra 2. september. Flyr Oslo-Dubai, og derfra kan du fly videre. Foto: PER ERVLAND
Det er åtte førsteklasseseter om bord Boeing 777-300ER, som flyr på OSL. Foto: PER ERVLAND


Men førsteklasse koster ...

Som du kan se av bildene og videoen, er det mye som inngår i førsteklasseopplevelsen: Du kan bli fraktet til og fra flyplassene av limousinservice, du får benytte deg av fasttrack på flyplassene, du får tilgang til loungene og du får tilgang til en mer omfattende meny.

Og selvsagt får du bedre plass: Du kan se dette mer inngående av bildene og videoen, men det dreier seg altså om store, komfortable seter du selvsagt kan legge helt ned. Det er underholdningssystemer, det er sminkebord, og du får din helt egen minibar.

Det beste må vel imidlertid være skyvedørene. Du kan nemlig stenge igjen ditt eget avlukke - og virkelig få ro for oimverdenen.

Men smaker det, så koster det også.

For mens du kan fly tur-retur Oslo-Dubai på økonomiklasse hos Emirates for 3.597 kroner, koster den samme turen deg 30.928 kroner på førsteklasse.

Dette er priser i oktober.

Til sammenligning koster businessklasse 13.903 kroner, og er du ikke veldig storforlangende, vil nok det holde for de fleste. Også her får du nemlig seter du kan legge helt ned som en seng, og rikelig med plass og underholdning.

Norwegian flyr også på strekningen Oslo-Dubai. På de samme datoene som priseksemplene for Emirates, 1. til 8. oktober, koster det 2.179 kroner å fly med Norwegian. Da må du imidlertid mellomlande på returen.

Men er dette noe for Ola Nordmann?

Da Dinside var på Oslo Lufthavn og overvar åpningen av den nye ruten og fikk se på luksusen om bord, var det mange som stilte spørsmål til hvorvidt førsteklasse ernoe som nordmenn vil kjøpe.

- Det er første gang vi har dette tilbudet her i Norge, så dette er helt nytt for oss, men vi skal prøve å bli vant til det, sier Dag Falk-Petersen, konsernsjef i Avinor.

- Det skal bli spennende å se hvordan dette blir mottatt hos nordmenn, men jeg håper noen får mulighet til å prøve det, fortsetter han.

- Det er ingen fare, du blir avhengig av det, ler administrerende visepresident Thierry Antinori i Emirates, og fortsetter med å si at de skal gjøre sitt for å gjøre dette til et attraktivt tilbud.

Om bord i flyet som vil gå fra OSL er det åtte førsteklasseplasser, 42 businessklasseplasser og 310 økonomiklasseseter.

- Stor interesse

Terje Grue,  administrerende direktør for Emirates i Norge, sier det er stor interesse for førstekasse-produktet. Foto: PER ERVLAND
Terje Grue, administrerende direktør for Emirates i Norge, sier det er stor interesse for førstekasse-produktet. Foto: PER ERVLAND Vis mer

- Det er rimelig ambisiøst å komme med et slikt produkt som vi kommer med, men vi ser at det har veldig stor interesse fra markedet. Hvis vi ser isolert på kabinfaktor i de forskjellige klassene, så må vi huske at det er åtte plasser på første klasse og 310 plasser på økonomiklasse, så det er lett å oppnå en høy kabinfaktor på første klasse, sier Terje Grue, administrerende direktør for Emirates Norge.

Han melder om fulle førsteklasser de nærmeste dagene.

- Med dette produktet åpner det seg en mulighet for de som kun har reist førsteklasse fra andre destinasjoner tidligere. Nå kan de også gjøre det herfra, sier Grue.

Han forteller også at det kan være reisearrangører som baker inn dette i mer luksuriøse pakker, samt for forretningsreisende som ønsker dette på sine reiser. Og at dette kan åpne et marked der ute som tidligere ikke har vurdert Norge som destinasjon fordi reiseproduktet ikke har vært tilfredsstillende.