<strong><b>NSB SAMARBEIDER MED RUTER:</strong></b> Foreløpig har ikke Ruter sin egen billett-app. Mens du venter på at den blir laget, kan du kjøpe billettene dine via NSBs app. Foto: NSB
NSB SAMARBEIDER MED RUTER: Foreløpig har ikke Ruter sin egen billett-app. Mens du venter på at den blir laget, kan du kjøpe billettene dine via NSBs app. Foto: NSB Vis mer

Nå kan du kjøpe Ruter-billetter via NSB-appen

Endelig kan du kjøpe Ruter-billett via mobilen - takket være NSB.

Publisert
Sist oppdatert

Denne uken ble det lansert en ny versjon av NSB appen der man kan kjøpe enkelt- og periodebillett i Oslo og Akershus, og fritt velge mellom alle holdeplassene (tog, buss, trikk, t-bane og båt).

– Vi har samarbeidet veldig tett med NSB og dette er en bra mulighet til vi kommer med vår app, sier Gry Isberg, informasjonssjef i Ruter, til DinSide og påpeker:

– Husk at du må registrere deg som NSB-kunde for å få det til.

Les også: Kjøp togbillett med mobilen

Vil at de reisende skal kunne være anonyme

– Nå ønsket vi å gjøre det enda enklere for kundene våre og har i samarbeid med Ruter utvidet funksjonaliteten slik at de nå kan velge å reise fra holdeplass til holdeplass i hele Oslo og Akershus uavhengig av hvilket transportmiddel de benytter, sier Thang Manh Tran, mobilhandelsjef i NSB, i en pressemelding.

Ruter er i sluttfasen med å velge leverandør i forhold til sin billett-app, ifølge Isberg. Selskapet har heller ikke fått landet hvilken betalingsløsning de skal bruke.

Gry Isberg er informasjonssjef i Ruter. Foto: Odd Morten Sørby / Ruter As
Gry Isberg er informasjonssjef i Ruter. Foto: Odd Morten Sørby / Ruter As Vis mer


– Vi vil gjerne ha en app-løsning hvor man ikke trenger å registrere seg. Vi jobber med Datatilsynet hvor vi ser på det anonyme reisealternativet. Vi har allerede et reisekort man slipper å registrere seg for å bruke og det er viktig for oss å ivareta dette tilbudet, forklarer Isberg.

 • Les også: Slik virker NSBs mobilapp
 • Tre kroner dyrere

  – Med NSB-appen koster det 30 kroner for en enkeltbillett hvis man reiser i sone 1. Hvis man reiser med vår smartbillett i sone 1 koster det 27 kroner, forteller Isberg.

  Det koster altså tre kroner mer å kjøpe enkeltbillett via appen.

  Se hvordan NSBs Ruter-app virker her:

  Lettere for kundene

  En av de største fordelene med mobil-billetten, er at du slipper å hente ut billetten på en av billettautomatene på stasjonen.

  – Kundene foretrekker selvbetjente betalingsløsninger, og med den nye kjøpsløsningen gjør vi det enda lettere for kundene våre. Dette er veldig enkelt, og som å ha billettautomat i lomma, uttalte NSBs konsernsjef, Geir Isaksen, da NSB-appen ble lansert.

  Kun én måned siden NSBs billettapp ble lansert avslørte togselskapet i internavisen sin, Vingehjulet, at de solgte tre ganger mer enn forventet av sine mobilbilletter i testperioden.

  En tidligere kundeundersøkelse som NSB har utført, viser at seks av ti kunder er positive til å bruke mobilbillett-tilbudet. Noen vil bruke mobilen til å fornye en periodebillett, mens andre vil bruke den til å kjøpe enkeltbilletter.

  For å kjøpe billett ved hjelp av NSB-applikasjonen, må man først opprette en profil på nsb.no, og legge inn kredittkortinformasjon. De som har kjøpt periodebillett på nsb.no har allerede en slik profil.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer