Nå kan du kjøpe Ruter-billetter via NSB-appen

Endelig kan du kjøpe Ruter-billett via mobilen - takket være NSB.

<b>NSB SAMARBEIDER MED RUTER:</b> Foreløpig har ikke Ruter sin egen billett-app. Mens du venter på at den blir laget, kan du kjøpe billettene dine via NSBs app. Foto: NSB
NSB SAMARBEIDER MED RUTER: Foreløpig har ikke Ruter sin egen billett-app. Mens du venter på at den blir laget, kan du kjøpe billettene dine via NSBs app. Foto: NSBVis mer

Denne uken ble det lansert en ny versjon av NSB appen der man kan kjøpe enkelt- og periodebillett i Oslo og Akershus, og fritt velge mellom alle holdeplassene (tog, buss, trikk, t-bane og båt).

– Vi har samarbeidet veldig tett med NSB og dette er en bra mulighet til vi kommer med vår app, sier Gry Isberg, informasjonssjef i Ruter, til DinSide og påpeker:

– Husk at du må registrere deg som NSB-kunde for å få det til.

Les også: Kjøp togbillett med mobilen

Vil at de reisende skal kunne være anonyme

– Nå ønsket vi å gjøre det enda enklere for kundene våre og har i samarbeid med Ruter utvidet funksjonaliteten slik at de nå kan velge å reise fra holdeplass til holdeplass i hele Oslo og Akershus uavhengig av hvilket transportmiddel de benytter, sier Thang Manh Tran, mobilhandelsjef i NSB, i en pressemelding.

Ruter er i sluttfasen med å velge leverandør i forhold til sin billett-app, ifølge Isberg. Selskapet har heller ikke fått landet hvilken betalingsløsning de skal bruke.

Gry Isberg er informasjonssjef i Ruter. Foto: Odd Morten Sørby / Ruter As
Gry Isberg er informasjonssjef i Ruter. Foto: Odd Morten Sørby / Ruter As Vis mer


– Vi vil gjerne ha en app-løsning hvor man ikke trenger å registrere seg. Vi jobber med Datatilsynet hvor vi ser på det anonyme reisealternativet. Vi har allerede et reisekort man slipper å registrere seg for å bruke og det er viktig for oss å ivareta dette tilbudet, forklarer Isberg.

 • Les også: Slik virker NSBs mobilapp
 • Tre kroner dyrere

  – Med NSB-appen koster det 30 kroner for en enkeltbillett hvis man reiser i sone 1. Hvis man reiser med vår smartbillett i sone 1 koster det 27 kroner, forteller Isberg.

  Det koster altså tre kroner mer å kjøpe enkeltbillett via appen.

  Se hvordan NSBs Ruter-app virker her:

  Lettere for kundene

  En av de største fordelene med mobil-billetten, er at du slipper å hente ut billetten på en av billettautomatene på stasjonen.

  – Kundene foretrekker selvbetjente betalingsløsninger, og med den nye kjøpsløsningen gjør vi det enda lettere for kundene våre. Dette er veldig enkelt, og som å ha billettautomat i lomma, uttalte NSBs konsernsjef, Geir Isaksen, da NSB-appen ble lansert.

  Kun én måned siden NSBs billettapp ble lansert avslørte togselskapet i internavisen sin, Vingehjulet, at de solgte tre ganger mer enn forventet av sine mobilbilletter i testperioden.

  En tidligere kundeundersøkelse som NSB har utført, viser at seks av ti kunder er positive til å bruke mobilbillett-tilbudet. Noen vil bruke mobilen til å fornye en periodebillett, mens andre vil bruke den til å kjøpe enkeltbilletter.

  For å kjøpe billett ved hjelp av NSB-applikasjonen, må man først opprette en profil på nsb.no, og legge inn kredittkortinformasjon. De som har kjøpt periodebillett på nsb.no har allerede en slik profil.