Nå kan du gjøre et sydenkupp

Cirka 3.500 mai-restplasser på Finn.no.

Ta ferien i mai? Da kan dette kan være deg. Foto: Colourbox
Ta ferien i mai? Da kan dette kan være deg. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis du er av den fleksible typen, kan du få mye for pengene nå i mai.

– Du får sydenturer til under en tusenlapp per person, tur-retur, sier Terje Berge, kommersiell direktør på Finn reise, i en pressemelding.

Grunnen til at det er så mange ledige restplasser i år, tror han er fordi konkurransen er større og flere flyseter skal fylles.

Ny app: Slik finner du de billigste reisene
På DinSide: Finn billige pakkereiser på DinSide, via Solfaktor

Reise under 1.000-lappen

På Finn kan du få fly-restplasser til under 1000-lappen tur-retur per person, og den rimeligste av disse reisene koster 395 kroner. Det er også mange uspesifiserte restplasser til under 1.500 kroner, og det er flest ledige billetter til Tyrkia, Hellas og Spania.

– Kun fly er et spesielt rimelig restplass-alternativ. For eksempel kan du komme deg til Split, Roma, Santorini, Mallorca og Calvi på Korsika for under tusen kroner, sier Berge.

En av grunnene til at det er mange restplasser kan være fordi nordmenn er lite spontane.

Ugh! Sov blant rotter, sandlopper og varaner

Lite spontane

En fersk undersøkelse fra hotellsøketjenesten Hotels.com viser nemlig at 30 prosent av oss nordmenn bestiller ferien tre til fire måneder i forveien.

Det overrasker ikke reiseekspert Helge Baardseth, som jobber i reisebladet Vagabond.

– Nordmenn er ikke lojale overfor hvilke reiseaktører de bruker, men de vil heller tilbake til det hotellet de hadde det så bra på sist. Dermed vet de hva de får, sier Baardseth i en pressemelding.

Han mener dette stort sett gjelder personer som skal på en lengre ferie. Folk er mer impulsive når det skal på korte byferier.

– Dersom man skal på en tre-dagers reise til Roma, bestiller man ikke så lang tid i forveien. Da reiser vi billig og bruker noen ekstra kroner på hotellet, understreker han.

Undersøkelsen ble gjennomført av Norstat på vegne av Hotels.com i uke 12, 2011. 1.000 personer over 18 år svarte på undersøkelsen via internett.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!