Nå kan du fly Concorde

Verdens eneste flysimulator for Concorde som alle kan prøve.

Disse karene hadde vel det som må ha vært en av verdens kuleste jobber - de var alle Concordepiloter. Foto: Paddy Briggs
Disse karene hadde vel det som må ha vært en av verdens kuleste jobber - de var alle Concordepiloter. Foto: Paddy Briggs Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det superraske flyet Concorde var alle flyentusiasters våte drøm da det opererte i kommersiell flytrafikk mellom 1976 og 2003. Nå har det åpnet en flysimulator der alle som vil kan prøve seg som Concordepilot.

Det supersoniske passasjerflyet Concorde fikk ikke den lengste levetiden, og det ble bare produsert 20 stykker av det, men det var mye omtalt, og er fortsatt godt kjent for de fleste. Marsjfarten var 2,04 ganger lydens hastighet, og Air France og British Airways opererte mellom Paris og New York og London og New York med flyene.

Se video fra en ekte take off fra Heathrow i videoen lenger ned.

Kunne du tenke deg å "prøvefly" et Concordefly? Det har du muligheten til hos Brooklands Museum i Surrey like utenfor London. Her står Concorden Delta Golf, som du kan ta en tur inn i og kikke nærmere på. Deretter kan du sette deg inn i cockpiten i flysimulatoren, og sammen med en Concordepilot takse ut, ta av, klatre til marsjhøyde, bryte lydmuren, og lande det mange mener er det kuleste kommersielle flyet som noensinne har vært i trafikk.

Concorde var British Airways store stolthet. Her fra en oppvisningstur. Foto: British Airways
Concorde var British Airways store stolthet. Her fra en oppvisningstur. Foto: British Airways Vis merFra 1.400 kroner

Velger du den såkalte Gold "At the controls"-pakken til 395 pund (cirka 4.000 kr), får du tilbringe to timer i flysimulatoren, hvorav 30 minutter er "flytid", og et treretters måltid sammen med Concordepiloten etterpå. Silver "At the controls"-pakken koster 139 pund, cirka 1.400 kroner, men da får du ikke mat, og bare 15 minutter flyvetid i simulatoren. Les mer her.

Er dette noe for deg? Da er det bare å planlegge en tur. Husk å bestille flypakkene tidlig. For å komme deg til Brooklands, tar du toget fra London til Weybridge, og buss eller taxi derfra.

Slik så cockpiten i Concorden ut.  Foto: Sinsheim/Wikipedia
Slik så cockpiten i Concorden ut. Foto: Sinsheim/Wikipedia Vis merFor deg som elsker ingeniørkunst

Brooklands har mer å by på enn Concorde. Racingbanen,som åpnet i 1907, regnes som vuggen til britisk motorsport og luftfart. Her står racerbiler, motorsykler og sykler utstilt sammen med britiske fly.

På nett: Brooklands MuseumVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer