<b>NYTT SYSTEM:</b> Fra 30. oktober kan du betale flymaten din med EuroBonuspoeng i stedet for penger.  Foto: Silje Ulveseth
NYTT SYSTEM: Fra 30. oktober kan du betale flymaten din med EuroBonuspoeng i stedet for penger. Foto: Silje UlvesethVis mer

Nå kan du betale med bonuspoeng

30. oktober kan du bruke bonuspoengene fra SAS i CloudShop.

Tidligere har du bare kunnet bruke SAS-bonuspoengene dine på flyreise, hotell og leiebil, men nå kan du også bruke dem i SAS' CloudShop.

– Vi starter 30. oktober og alle varer i Cloudshop får en «poengdel» ved siden av prisen. Det man bør legge merke til er at når vi flyr har vi ikke Online-forbindelse med EuroBonus-databasen. Dermed kommer crewet om bord til å spørre etter et kredittkort i tillegg til EuroBonus-kortet. Når flyet lander får betalingsterminalen onlineforbindelse. Finnes det poeng på kontoen så trekkes det poeng, finnes det ikke poeng trekkes beløp fra kredittkortet, forklarer Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, til DinSide.

Lyst på bonuspoeng på kortet ditt? Les dette først

Kan ikke dele opp summen

Men du kan ikke dele opp en sum ved å betale litt med poeng og litt med penger. Bonuspoengene er gyldige i 4-5 år, uavhengig av når under opptjeningsperioden de er opptjent.

– Du kan logge inn på din profil og se neste gang dine poeng ligger til forfall. På denne måten unngår du kanskje at poengene utløper, råder SAS' svarrobot, «Eva».

På denne siden finner du ut hvor mange poenger du kan tjene hos SAS på diverse reiser.

– I dag har vi for eksempel en kampanje som gir 500 poeng bare ved å melde seg inn. Umiddelbart kan man altså gå inn på CloudShop og kjøpe seg noen saker med de poengene om man ønsker det, opplyser Johansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjelder på enkelte utenlandsreiser i Skandinavia. Foto: SAS
Gjelder for innlandsreiser Foto: SAS
Tilgjengelig på internasjonale flygninger som er lenger enn 1 time og 45 minutt. Foto: SAS

Se eksempler fra CloudShop her:

SAS utsatt for e-post-svindel: Ville lure Euro-Bonus-medlemmer

Vanskelig å sammenligne poeng med penger

Men om det blir billigere å handle i CloudShop med bonuspoeng enn med vanlige penger, synes informasjonssjefen er vanskelig å svare på.

– Det blir veldig vanskelig å sette poeng opp mot penger og på den måten forsøke å måle verdier. Det er veldig individuelt hvor mye poeng man har og hva man ønsker å bruke poengene til, påpeker han.

Grunnen til at SAS tilbyr dette nå, er at flyselskapet ønsker å imøtekomme mange medlemmers ønske om flere måter å bruke poengene sine på.

– Noen har mange poeng som de ikke får brukt og gleder seg stort over denne muligheten, mens medlemmer med lave poengsummer som opplever at de ikke får uttelling til for eksempel en bonusreise også kan få noe igjen for poengene man tross alt har, forklarer Johansen.