Nå forsvinner ikonskiltet

Sanyo-skiltet i rødt og hvitt skal byttes ut.

 Foto: britainonview/ McCormick-McAdam
Foto: britainonview/ McCormick-McAdam Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis du har vært i London, har du sikkert vært på Piccadilly Circus. Og da vet du også at Piccadilly Circus' identitet er sterkt knyttet til de store neonskiltene som setter farge på veikrysset.

Til London? Få mer ut av turen - se triksene

Det mest kjente av dem er det store og buede Sanyo-skiltet i rødt og hvitt neonlys. Skiltet er nesten 32 kvm stort. Det har prydet det ene hjørnet av Shaftesbury Avenue og Glasshouse Street siden 1987. Da var Sanyo det første selskapet som hang opp neonskilt på den kjente reklameskiltveggen. De hadde da hatt et vanlig reklameskilt der siden 1978.

Men nå er det slutt. Skiltet skal ned, skriver Telegraph.co.uk.

Spår budkrig for reklamplassen

Det japanske selskapet Sanyo har fått beskjed om at neonskiltet må byttes ut med et mer moderne LED-skilt med bevegelig motiv. Det er eieren av reklameplassen som har krevd utskifting. Han mente det burde skje nå før London arrangerer sommer-OL neste år.

Sanyo har imidlertid bestemt seg for ikke å fornye kontrakten. Dermed blir en av de mest lukerative reklameskiltplassene i London ledig, og det spås en skikkelig budkrig for å få overta. Rundt 56 millioner mennesker passerer reklameskiltene til fots hvert år, så det er en gullplass for markedsføring av merkevare.

Her bor du midt i London fra 500 kroner natten

Norges mest kjente neonskilt, er Freia-skiltet som henger ved Egertorget i Oslo. Det er faktisk Nord-Europas største taklysreklame, og det har stått der siden 1909 - altså i 102 år! Det har endret form flere ganger i løpet av disse 100 årene. Les mer og se bilder hos Østlandssendingen.