Nå får du gratis WiFi på stasjonen

Jernbaneverket lanserer gratis WiFi på togstasjonen.

<b>GRATIS WIFI PÅ STASJONEN:</b> Oslo S er én av stasjonene som nå tilbyr gratis WiFi. Tilbudet vil utvides til flere stasjoner etter hvert. Foto: KRISTIN SØRDAL
GRATIS WIFI PÅ STASJONEN: Oslo S er én av stasjonene som nå tilbyr gratis WiFi. Tilbudet vil utvides til flere stasjoner etter hvert. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jernbaneverket lanserer gratis WiFi på utvalgte togstasjoner.

I første omgang er det på Oslo S. og Drammen stasjon, men tilbudet skal utvides etterhvert.

- Vi begynner her, så skal tilbudet utvides. Men vi er avhengig av å ha fiberkabel, det er ikke gunstig å ha dette tilbudet dersom det ikke er dimensjonert for den typen bruk, sier Victor Hansen, kunde- og trafikkinformasjonssjef i Jernbaneverket til Dinside.

Etter planen skal det være klart på Skøyen og Lysaker stasjon før sommerferien, og i løpet av sommerferien skal det også være i drift på Asker stasjon og Oslo Lufthavn.

Norske flyplasser fikk gratis WiFi i 2011.

Gratis

Gratis nett i to timer. Foto: KRISTIN SØRDAL
Gratis nett i to timer. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer


Mer og mer informasjon om tog, punktlighet, avgangstider og punktlighet gjøres via telefonen. Det være seg informasjon fra Ruter, Flytoget og NSB på Østlandet, eller tilsvarende tjenester andre steder i landet - som AtB i Sør-Trøndelag og Skyss i Hordaland.

Alle disse løsningene fordrer bruk av mobildatatrafikk, og med en gratis WiFi-tjeneste på stasjonen, slipper du å ta kostnadene som påløper om du må kjøpe datatrafikk fra teleoperatøren din.

Det er penger spart for deg.

Du skal imidlertid være oppmerksom på at sikkerhetseksperter anbefaler at du ikke surfer på trådløse, offenlige nettverk. Bakgrunnen for det kan du lese her.

Les også: Free public Wifi - du trodde vel ikke det var gratis?

Hurra, du slipper innlogging

Jernbaneverkets WiFi-tjeneste skal ha færrest mulige barrierer: Du skal slippe å registrere deg, og du skal slippe å logge deg på med brukernavn og passord.

- Det blir gratis, og du trenger ikke innlogging, lover Victor Hansen, kunde- og trafikkinformasjonssjef i Jernbaneverket.

- Vi tror at selv om mange kan bruke datatrafikk på telefonen sin, så har vi en oppfatning av at det er raskere og bedre med WiFi, sier Hansen videre.

Og ifølge kunde- og trafikkinformasjonssjefen så skal kapasiteten på WiFi-nettet være godt nok til å ta unna den potensielt store trafikken.

Lokførerne i transportselskapene bruker allerede nettbrett og WiFi til innlogging og informasjon ved ankomst stasjonene.

- Derfor vet vi at vi har en ganske bra kapasitet på WiFi på stasjonene, sier Hansen til DinSide.

Les også: Boeing brukte poteter til WiFi-testing

Mange tilbyr gratis WiFi

Joda, NSB har riktignok en gratis WiFi-tjeneste til sine kunder. Og Flytoget for den saks skyld. Og selvsagt veldig mange andre kollektivselskaper - i alle fall de som leverer transport over lengre strekninger.

Dette gir deg imidlertid ikke tilgang til WiFi på stasjonen, så fremt du ikke befinner deg på bussen eller toget.

Det er også slik at disse WiFi ombord-løsningene fungerer på ulike måter. NSB krever for eksempel innlogging hver gang du skal bruke tjenesten, og dette fordrer igjen at du er registrert som bruker hos NSB. Nettet er i tillegg såpass ustabilt at du vil risikere å måtte gjenta påloggingen flere ganger etterhvert som koblingen blir brutt.

Det er også mange flyselskaper og flyplasser som tilbyr gratis WiFi. I tillegg er det mange europeiske byer som har gratis internett på utvalgte steder.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!