Nå får du billige charterturer

Lønner seg å dra i september.

Drømmer du om å ligge her nå? Da bør du sjekke de billige charterturene. Foto: Star Tour
Drømmer du om å ligge her nå? Da bør du sjekke de billige charterturene. Foto: Star Tour Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sommeren er ved veis ende, og du fikk kanskje ikke den ferien du drømte om? Fortvil ikke, for nå er det prisavslag på flere charterturer.

Vil du få de beste prisavslagene bør du dra fra Oslo Lufthavn Gardermoen. Turene herfra er nemlig de med mest rabatt, samtidig som de også har flest avganger.

– Grunnen til at det er flest avganger fra Oslo er at vi har størst kapasitet fra Østlandet, da det er herfra flest kunder reiser, sier informasjonsrådgiver i Star Tour, Kirsti Irgens Ertsås, til DinSide. Hun forteller også at etterspørselen etter reiser daler ved skolestart. Reisearrangørene har inngått kontrakter med flyselskap og hotell for en sesong, ofte helt til oktober. Derfor setter de ned prisene for å fylle fly og rom når færre vil reise.

Her kan du finne ut hvordan ferien for skoleåret 2012/2013 blir. Det er mange fridager å glede seg til.

Enkel ferieoversikt: Sjekk ditt fylke her!

Ikke bare østlendinger som reiser billig

Selv om tilbudet er rikeligst fra Østlandet, kan du likevel være heldig å finne billige turer fra byer som Tromsø, Trondheim og Molde, men det er her snakk om færre avganger – så du bør bestille snarest om du ønsker reise fra disse stedene.

Reiseforsikring: Pass på hvor du krysser av

Forskjeller i prisavslagene

Vi har sett på priser hos Star Tour, Ving og Apollo med utgangspunkt i en ukes ferie for to voksne som reiser sammen. Vi sjekket avganger fra flere flyplasser i Norge, og valgte å se på de reisemålene som var tilgjengelige hos hver enkelt arrangør. Prisene er sjekket fredag 31. august, så det må tas forbehold om endringer i prisene fra dag til dag – og at det kan være forskjell på hvilke turer som er ledige.

Star Tour kan lokke med flere billige charterturer. Det viser seg at det fra Molde, Tromsø og Trondheim er snakk om ett par tusenlapper i rabatt på flere avganger, mens det fra Oslo kan være det dobbelte og enda mer.

En reise fra Gardermoen til Tyrkia lørdag 1. september, koster 2.996 kroner. Selskapet opplyser at denne turen tidligere har kostet 8.396 kroner, så her er prisavslaget 5.400 kroner. Ser vi derimot på en reise fra Molde til Hellas, lørdag 8. september, er prisen 6.496 kroner. Førprisen her var 8.896 kroner, så her er prisavslaget 2.400 kroner.

Flere som lokker med billige charterturer

Ving lokker også med billige pakketurer nå. Skal du for eksempel fra Oslo til Mallorca, lørdag 1. september, koster det bare 3.990 kroner. Førprisen oppgitt fra operatøren var 9.390 kroner, så prisavslaget her er hele 5.400 kroner. Du kan også reise fra Trondheim til Mallorca, tirsdag 11. september, for 7.790 kroner. Førpris var 12.790 kroner, så her er prisavslaget 5.000 kroner.

Også hos Apollo kan du få billige turer nå. Her har ikke selskapet oppgitt noen førpris, men vi ser som hos de andre at prisene blir høyere om du velger å dra fra andre steder enn Oslo. Reiser fra Gardermoen til Mallorca, lørdag 1. september, koster 5.996 kroner. Skal du derimot dra fra Torp til Kreta, torsdag 6. september, koster det 9.196 kroner.

– Det gjelder å reise nå

– September er perioden hvor de beste hotellene selges til dumpingpriser. Ønsker du å dra på charterferie gjelder det å reise nå. Dette fordi når høstferien banker på dør blir det dyrere å reise igjen, sier Kirsti Irgens Ertsås.

– September er en fin måned å feriere på, fordi vannet er varmt og strendene ikke er like fulle som i en høysesong, avslutter hun.

Ble ikke ferien som ventet? Her kan du få hjelp!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!