Bjørn Kjos vil fly deg til New York for 999 kroner én vei.  Foto: Kristin Sørdal
Bjørn Kjos vil fly deg til New York for 999 kroner én vei. Foto: Kristin SørdalVis mer

Nå er salget igang

Norwegians langdistansesatsning starter i slutten av mai.

Norwegian har lenge snakket om sine planer for langdistanseruter, en satsning som ble ytterligere bekreftet ved de oppsiktsvekkende flykjøpene selskapet varslet i januar i år..

Bjørn Kjos var tidlig ute med å love lave priser på langdistanse, blant annet halv pris til New York. Norwegian-sjefen fulgte opp løftene med mer konkrete prisantydninger tidlig i år, da han antydet tur-retur Oslo-New York for 2.000 kroner med selskapets bestilte Dreamliner-fly.

Les også: Lønnsom shopping i New York

Og nå er billettene klare!

Og det ser ut som om Kjos holder ord. Nå er billettene ute, og prisene synlige på Norwegians nettsider. Fra Oslo til New York starter rutene 30. mai, til priser fra 999 på utreise, og 830 på returen. 1. juni går avspark for ruter mellom hovedstaden og Bangkok. Disse starter på 1.499 kroner på utreise, og 1.528 på returen.

– Det kommer til å ligge ganske mye billige billetter ute, men vi forventer at de får bein å gå på. Folk er jo ikke vant til at det går an å fly så langt så billig, men nå skal vi lære folk at det går an, sier Bjørn Kjos.

Billettene er lagt ut for salg, men allerede etter få minutter sliter Norwegian med serverproblemer, etter det DinSide erfarer (se skjermdump nedenfor).

Artikkelen fortsetter under annonsen

På spørsmål om hvor mange seter de kommer til å selge per flyvning, henviser Norwegian til kravene fra offisielle myndigheter.

– Det vil nok variere litt med tider på året. Men minimumstallet er myndighetsregulert, sier Kjos til DinSide.

Populært tilbud ble kjent i dag, og Norwegians serverer tåler tydeligvis ikke påkjenningen.
Populært tilbud ble kjent i dag, og Norwegians serverer tåler tydeligvis ikke påkjenningen. Vis mer


Selskapet vil utvide muligheten til å bestille et produkt som blant annet inkluderer større seter, bedre beinplass, et treretters måltid med drikke. Bestiller du mat på forhånd, er det billigere. Men du kan selvsagt bestille ombord også - da til en litt høyere pris.

Hva med SAS?

SAS kjører også kampanje i disse dager, men dette er ganske andre priser enn Norwegians laveste. SAS annonserer med tur-retur-billetter til New York til 3.999 kroner. Denne kampanjen er imidlertid begrenset, og gjelder for reiser inntil 22. mars. Når vi sjekker SAS-prisene til New York, er det imidlertid kun for reiser i januar vi finner de billigste billettene. I den perioden har fortsatt ikke Norwegian startet sine flygninger.

Flere langdistanseruter?

Norwegian har bestilt totalt åtte Dreamlinere som skal leveres i løpet av perioden 2013 til 2015. De får tre fly i 2013, fire fly i 2014 og ett fly tidlig i 2015. Hvilke langruter selskapet ellers kommer til å lansere, utover New York og Bangkok, vil imidlertid ikke Norwegian-sjefen ut med, med det første.

– Men vi kan love at det kommer til å bli spennende destinasjoner, ler Kjos.

Han sier at de vil lansere den videre langdistansesatsningen og legge ut billetter for disse nye rutene, sannsynligvis rett over nyåret.

Flyene ble forsinket

Tidligere i høst ble det klart at selskapet faktisk får fly til USA, og samtidig ble det bekreftet at leveringen av langdistanseflyene er noe forsinket.

Den gang sa informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til DinSide at første Dreamliner er ventet i april 2013. Men rutene starter altså ikke opp før i månedsskiftet mai/juni 2013.