Nå er London rekordbillig

Piccadilly Circus - billigere enn på lenge. Foto: britainonview/ McCormick-McAdam
Piccadilly Circus - billigere enn på lenge. Foto: britainonview/ McCormick-McAdam Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pundet har ikke vært billigere på over 30 år. Nå koster et pund bare 9,25 kroner, ifølge www.xe.com. Det er ingenting å vente med - kom deg til London!

Den handleglade får stjerner i øynene av en slik nyhet. Vi har i løpet av de siste årene vent oss til at pundet har kostet rundt 11 kroner - men nå er det altså nesten nede i ni kroner.

Det betyr at både shopping, uteliv og restaurantbesøk er blitt ganske mye billigere for oss nordmenn. Det er bare å begynne å planlegge Londonturen.

Innsidetips til London

Billige flybilletter

Dersom du vil reise til London en helg (fra torsdag eller fredag til søndag eller mandag) i vår, eller reise dit i påsken, er dette de rimeligste billettene:

Fra Gardermoen kan du fly til London både med SAS, Norwegian og British Airways.

 • Norwegian - 9.-14. april (skjærtorsdag morgen til tirsdag morgen) - 1.601 kr
 • Norwegian - 17.-20. april (fre. etterm. til man. kveld) - 1.301 kroner
 • Norwegian - 8.-10. mai (fre. morgen. til søn. dagtid) - 1.601 kroner
 • British Airways - 2.-5. april (tors. kveld til søn. etterm.) - 1.240 kroner
 • British Airways - 9.-15. april (skjærtors. form. til ons. etterm) - 1.240 kroner
 • SAS - 27.-30. mars (fre. morgen til man. form.) - 1.828 kroner
 • SAS - 9.-14. april (skjærtors morgen til tirsdag kveld) - 1.637 kroner
Hippe Øst-London

Fra Sandefjord kan du fly til London med Ryanair.

 • Ryanair - 19.-22. mars (tors. morgen til søn. etterm.) - 1.367 kroner
 • Ryanair - 27.-29. mars (fredag morgen til søndag kveld) - 1.327 kroner
 • Ryanair - 2.-5. april (torsdag etterm. til søndag kveld) - 1.167 kroner
Det finnes et utall restauranter i London - fra de fineste fine, til de dårlige turistfellene. Vi hjelper deg så du ikke går i pubfella.

Fra Haugesund kan du fly til London med Ryanair.

 • Ryanair 2.-5. april (tors. etter til søn. på dagen) - 1.241 kroner
Merk! Det går direktefly til London fra andre norske byer, også. Sjekk SAS, NorwegiabnDisse prisene ble hentet inn torsdag 19/3. Vi har ikke presentert alle mulighetene, kun de billigste for deg som skal reise bort i helgen. Det finnes rimeligere billetter til London dersom du ikke reiser i helgen. Merk også at vi bare har funnet billettprisen. Hos noen av selskapene kommer bagasje- og bookingavgift i tillegg.

Billig transport fra flyplassen

Det koster å komme seg fra flyplassen og inn til sentrum, men velger du rett, kan du spare penger. her er en oversikt over tilbud og priser.

Heathrow: Heathrow Express tar deg inn til Paddington på bare 15 minutter. Billetten koster 32 pund, cirka 295 kroner, tur/retur (16,50 pund for enkeltbillett). Undergrunnsbanen Piccadillyline går helt ut til Heathrow, og det koster bare fire pund, cirka 40 kroner. Turen tar ganske lang tid - regn med cirka 40 minutter før du er inne i London sentrum. Men hvis du skal bo langt unna Paddington, kan det hende det tidsmessig lønner seg å ta underbrunnen, likevel.

Gatwick: Gatwick Express bruker 30 minutter inn til London Victoria, og koster 16,90 pund, cirka 156 kroner. Lokaltoget inn til samme stasjon bruker 33 minutter, og koster 10,90 pund, cirka 101 kroner. Går det et lokaltog når du skal inn til byen, bør du altså velge det.

Fra både Heathrow og Gatwick går det busser, blant annet National Express. Tidsmessig lønner det seg sjelden, fordi trafikken er tett på innfartsårene til London. Men lander du grytidlig, eller sent på kvelden, kan det være et alternativ å ta buss.

Stansted: Stansted Express tar deg inn til London Liverpool Street på 45 minutter, og koster 19 pund, cirka 175 kroner. Tur/retur koster 28,80 pund, cirka 266 kroner. EasyBus kjører deg inn til Baker Street på 1 1/2 time, og billettene koster fra to pund, cirka 19 kroner, hvis du bestiller på nett på forhånd. Skal du bo øst i London, lønner det seg å ta Stansted Express tidsmessig. Må du videre vestover fra Liverpool Street, bør du vurdere bussen, for det er ikke sikkert du sparer noe tid på å ta toget.

Hotellovernatting

Med rekordbillig pundt og finanskrise kan du bo bra i London for mindre penger enn tidligere. Foto: Shaftesbury Paddington Court
Med rekordbillig pundt og finanskrise kan du bo bra i London for mindre penger enn tidligere. Foto: Shaftesbury Paddington Court Vis mer


Det kryr av hoteller i London, av ymse standard og kvalitet. Mange turister har opplevd trange og slitne rom, og noen har hatt rene mareritthotell. Skal vi tro Tripadvisors brukere, er det visse hoteller du rett og slett bør holde deg unna. Les hvilke i saken Londons verste hoteller.

Vårt tips er å velge et sentralt beliggende hotell, eller i hvert fall et som ligger i nærheten av en undergrunnstasjon. London er en stor by, og det er kjedelig å bruke all tid på å komme. Forøvrig er det greit å være klar over at hotellprisene i London generelt er høye, og du får hva du betaler for. Hvis dobbetrommet koster rundt 500 kroner, kan du ikke forvente allverden.

Sjekk inn: Apex City of London Hotel

Flere hotelltips til London? Sjekk ut disse åtte billige hotellene med klasse

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!