Nå er Dubai på salg

Hotellprisene raser i den kriserammede byen.

Dubai er inne i en alvorlig finanskrise - det gjør byen til et billigere reisemål. Foto: Imre Solt
Dubai er inne i en alvorlig finanskrise - det gjør byen til et billigere reisemål. Foto: Imre Solt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forrige uke skrev medier verden over om luksusdestinasjonen Dubai som har gått på en skikkelig økonomisk smell i etterdønningene av finanskrisen.

Dubai, som i løpet av de siste årene har bygget seg opp som en luksusdestinasjon, gikk på rygg etter at eiendomsboblen ikke overraskende sprakk. Ørkenbyen har vært åsted for mange utrolige og en smule overambisiøse eiendomsprosjekter som The Palm og The World, kunstige øyer formet som en palme og verdenskartet.

Økonomiske eksperter så dette komme, og utlendinger som reiste dit for å leve et liv i luksus, rømmer nå byen.

Billigere ferieby

Som turist betyr den økonomiske nedturen at Dubai blir et billigere reisemål. Den har allerede tvunget flere av hotellene til å dumpe prisene. Dubais firestjernershoteller tilbyr nå rom for 300 kroner natten, og femstjernershotellet Jebel Ali Golf Resort tilbyr nå rom for under tusenlappen, skriver Timesonline.

Hvis du nå trodde du kunne feriere til glisepris på syvstjernershotellet Burj al Arab tar du dessverre feil - dette hotellete holder fast på sin standardpris på rundt 9.000 kroner natten for et rom...

Vi prøvde å finne flere eksempler, og forskjellige hotellsøksider viser at det er mange hoteller som nå har redusert romprisene. For eksempel lister nettsiden Gtahotels.com opp en rekke firestjernershoteller som har salg. Et dobbeltrom på Metropolitan Hotel Dubai koster 650 kr natten i desember. Ramada Continental har dobbeltrom til 620 kroner natten.

Antagelig vil hotellene fortsette å kutte prisene sine også i januar, som uansett er en lavsesong for turister. Finanskrasjet er såpass kraftig at det vil ta tid før Dubai er oppe på beina igjen.

Prisnivået på restaurantene i Dubai er ikke så verst. En treretters på en av byens bedre restauranter koster rundt 250 kroner, mens de mer tradisjonelle restaurantene tar rundt 80 kroner for en hovedrett.

Guri Rime kom hjem fra en ukes ferie i Dubai tirsdag 8. desember. Hun har vært i byen flere ganger, da hun har venner som bor der.

- Det var mye snakk om krisen, men veldig mange av folk fra Midt-Østen som bor i Dubai mente det var hypet opp, og at de ikke merket noen ting. Nå er disse velstående, så de er ikke de første som blir rammet. Indiske fremmedarbeidere er det verre med, de blir nå oppsagt på dagen, sier Rime.

- Merket du noe som turist, da? Var det mindre folk, mer salg i butikkene osv.?

- Det var mange turister, men så er desember høysesong, da. Og det var fullt trykk på kjøpesentrene, og ikke noe særlige salg å snakke om. Men jeg så at flere av luksushotellene hadde tilbud. Atlantis, som ligger ute på The Palm, har problemer med å fylle rommene, så de kjører masse tilbud, sier Rime.

Sol, sand og shopping i Dubai - se bildene

Hva koster billetten?

Norwegian er det eneste flyselskapet som flyr direkte til Dubai. Den billigste billetten i januar koster 2.831 kr tur/retur (22.-29. januar). Venter du til februar, finner du tur/returbilletter til 2.718 kroner. Vil du reise før jul, må du derimot ut med over 4.000 kroner.

Du kan også få billetter til 2.850 kroner hos British Airways i januar, men da mellomlander du i London.