Nå er boardingkortet "verdt" 400 kroner

Lavprisselskapet Ryanair fjerner nå alle andre muligheter enn sjekk inn på nett. Glemmer du det, kan det bli dyrt.

Husk å printe disse om du skal fly Ryanair fremover - de er verdt 400 kroner.  Foto: Colourbox
Husk å printe disse om du skal fly Ryanair fremover - de er verdt 400 kroner. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skal du reise med Ryanair og kjøper billetter etter onsdag 20. mai, vil du måtte sjekke inn via nettet og huske å printe ut dine egne billetter. Uten disse kan billigbilletten fort bli dyr.

For Ryanair innfører nå et system som gjør at fra 1. oktober i år, vil det ikke lenger være mulig å sjekke inn på noen annen måten enn via internett. Sjekk-inn skrankene for lavprisselskapet vil da bli borte på alle de 146 flyplassene de opererer.

Reiser kjøpt etter 20. mai vil heller ikke tillate passasjerer under 16 år å reise uten følge med en voksen.

Kan bli dyrt

Glemmer du å sjekke inn via internett etter 20. mai, vil du måtte betale 40 pund eller cirka 400 kroner i ekstraavgift når du kommer på flyplassen. Du må også huske å printe ut din egen billett hjemme, på kontoret eller hos en venn som har printer, om du ikke vil betale 400 kroner ekstra for å få det på flyplassen. Dette gjelder også om du har husket å sjekke inn på nett, men glemt billetten.

Innsjekkingen på nettet må skje minst fire timer før avgang, om du skal slippe ekstraavgiften.

Ryanair vil også at du skal lempe din egen bagasje på flyet...

- Vi har god erfaring med at folk sjekker inn på internett. Nesten 50 prosent av alle som reiser med Ryanair i dag, gjør det allerede. Det sparer kundene for masse tid med å komme tidlig til flyplassen for å stå i sjekk-in kø, sier Ashley Casey, ansvarlig for salg og markedsføring i Ryanir for de nordiske landene til DinSide.

Ryanair har redusert sjekk-inn avgiften fra 10 til fem euro i samband med overgangen til det nye systemet. Har du bagasje kan du fortsatt droppe denne av på drop-off soner på flyplassene. På reiser som er avertert til 1 euro eller 5 euro, vil denne avgiften være inkludert i prisen.

Problematisk for deg som er på ferie mer enn 15 dager

Har du avreise og hjemreise innen en periode på 15 dager, kan du sjekke inn for begge avganger samtidig. Er du imidlertid ute og reiser mer enn 15 dager, må du sjekke inn på nytt fra det stedet du befinner deg på.

- Du må da finne et sted med internett og printer for å sjekke deg inn, sier Casey.

Markedssjef Tine Kleive-Mathisen ved Torp Lufthavn mener det nye systemet ikke skal by på store problemer;

- Det er utrolig hvordan folk er villig til å forandre seg og sine vaner når det kommer til å fly billig. Ryanair er flinke til å informere kundene sine, og erfaringsmessig er det mange som allerede bruker denne måten å sjekke inn på. Når skrankene blir fjernet fra 1. oktober, vil det heller ikke gå an å bruke automatene på Torp til å sjekke inn, forteller Kleive-Mathisen.

20 grunner til å ikke fly Ryaniar...

Ryanair tilbyr ikke sjekk-inn via melding tilsendt mobiltelefon, som en del andre selskaper gjør i disse dager.

SAS har lansert mobil boarding...