Mynter og dritt i Tyrkia

Ville du kjøpt en antikk mynt som suvernir? Ja, det frister nok. Men ville du kjøpt en mynt som først hadde passert gjennom tarmsystemet til en ku? Ikke det? Men det er nok det du gjør...

Det er mange måter å lure turister på. Vi gir honnør for god fantasi hos enkelte myntselgere som opererer i turistområdene i Tyrkia.

Møkkete og slitt = antikk?

Hvor har disse vært?
Hvor har disse vært? Vis mer

Hva er kjennetegnet på en antikk mynt? Jo, den ser slitt ut, og det er som regel vanskelig å tyde eksakt hva som står på den. Har du tenkt på hvordan en vanlig mynt likevel kan se ut som en antikvitet? Det er i hvert fall noen som har funnet en løsning på dette!

Blandes i kufôret

Fremgangsmåten er enkel: Man tager noen mynter og en ku. Man blander myntene i kuens fôr. Etter noen dager har myntene gått gjennom kuens tarmsystem – de har da blitt behandlet med det fineste av magesyre, og kommer fiks ferdige ut fra bakenden sammen med ting som definitivt ikke hører hjemme i myntsamlingen. Myntene er selvfølgelig preget av de siste døgns oppholdssted og ser ganske så antikke ut.

Og har man ingen ku...

Neppe den beste presangen du tar med deg fra reisen. Kan det bli verre? Jo da, det hender også at myntforfalskerne selv gjør sitt fornødne i et tørrklossett, legger myntene ned i det unevnelige og lar dem gjennomgå en tilsvarende aldringsprosess.

Rett inn i din myntsamling

Uansett forbehandling: Neste trinn i prosessen er at oldsakene havner på markedet hvor lure skurker prøver å få deg til å utvide myntsamlingen din. Hvor mange som har blitt utsatt for dette sies det ingenting om, men skitnere svindler skal man i alle fall lete en stund etter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer om Tyrkia

Vil du vite hva våre lesere syns om Tyrkia som reisemål? Ler mer i Reiseguiden. Her kan du også legge inn egne vurderinger av reisemål.