Myggsommeren har så vidt begynt, men mange er mektig lei av den allerede. Nå har det blitt opprettet en hatside på Facebook mot myggen. Foto: Colourbox
Myggsommeren har så vidt begynt, men mange er mektig lei av den allerede. Nå har det blitt opprettet en hatside på Facebook mot myggen. Foto: ColourboxVis mer

Myggen har fått hatside på Facebook

– Klarer vi 100.000 som hater mygg?

Du har sikkert fått med deg, eller kanskje fått erfare på kroppen, at det er myggsommer i år. Og dersom du lar deg provosere og irritere over den lille blodsugeren, så er du ikke alene.

5. juli 2011 ble det faktisk opprettet en hatside mot myggen på Facebook, som ved oppstart hadde tittelen "Klarer vi 10.000 som hater mygg?" med beskrivelsen: "Dette er en gruppe for oss som hater mygg!"

Det klarte de, altså. Antall medlemmer fortsette å øke så pass mye at gruppegrunnleggerne måtte se seg nødt til å endre navnet til "Klarer vi 100.000 som hater mygg?"

I skrivende stund er det 55.000 medlemmer, et tall som ser ut til å fortsatt bli større. Men hva som skjer dersom det blir over 100.000 medlemmer, vites ikke. For myggen vil sannsynligvis fortsatt ha høysesong med den farten gruppen vokser.

Les også: Derfor klør myggstikk så inni #$%*!

Myggsommer og mer i vente

Det er myggeksplosjon flere steder om dagen. Avisa Østlendingen intervjuet nylig Kåre Berg, som faktisk har fryseren full av mygg fra Flisa.

– Det har ofte vært mye mygg her. Men maken til denne sommerens myggeksplosjon har jeg aldri opplevd. Det har vært som å gå rett inn i en vegg med mygg. Selv med en veldig effektiv myggfanger er det mer enn nok igjen som rekker å angripe, sier Kåre Fjeld til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og du vil sannsynligvis blir enda mer plaget av mygg i fremtiden, skal vi tro den svenske myggeksperten Jan Lundström.

Myggen har nemlig fått svært gunstige leveforhold, takket være en snørik vinter og våt vår.

– Klimaforandringene vi ser nå, endrer myggens forutsetninger. Vi kommer til å få varmere somre og mer regn i fremtiden. Det er svært gunstige forhold for mygg, som gjør at de vil spre seg og formere seg, sier Lundström til nettavisen ÖP.se.

Les også: Derfor digger myggen deg

Upopulær type

Mange sier mye om myggen, men spesielt populær er den ikke.

– Mygg kan døøøø!! skriver en av Facebook-medlemmene på gruppeveggen.

En annen har et mer realistisk syn på det:

– Tror ikke det blir noe mindre mygg, bare fordi det blir opprettet en gruppe på Facebook.

Og det har han antakelig helt rett i. Myggen er neppe på Facebook og den driter nok kraftig i om den er hatet.

Tortureres du av myggen? Velg myggmidlene med omhu

Slik kan du beskytte deg mot myggstikk

  • Dekk til mest mulig hud med klær.
  • Påfør et tynt lag med insektmiddel der du ikke får dekket til huden.
  • Les alltid teksten på etiketten før bruk.
  • Bruk ikke insektmiddelet på sår, irritert hud eller på områder med eksem.
  • Klif fraråder generelt bruk av insektmiddel på små barn.
Dersom det skulle oppstå noen mindre tegn til reaksjon bør området der det er brukt myggmiddel vaskes med en gang. Unngå også kontakt med øynene, og vær nøye når du fjerner middelet. Vask områdene godt med såpe når du ikke lenger trenger beskyttelse mot myggen.