<strong><b>FLYMAT:</strong></b> Det er mye å spare på å kjøpe snacks og mat i butikken, heller enn om bord på norske innenlandsruter. Foto: PantherMedia / Andres Rodriguez
FLYMAT: Det er mye å spare på å kjøpe snacks og mat i butikken, heller enn om bord på norske innenlandsruter. Foto: PantherMedia / Andres Rodriguez Vis mer

Mye dyrere om bord enn i butikken

Vi har sjekket hva maten koster om bord - sammenliknet med i butikken.

Publisert
Sist oppdatert

Du kan spare opptil 81 prosent dersom du handler maten i dagligvarebutikken, i stedet for om bord på flyet.

Det viser vår prissjekk av mat og snacks på innenlandsflyvninger, sammenliknet med hva tilsvarende mat koster i butikken.

Vann eller drikke kan du selvsagt ikke ta med deg fra nærbutikken, så lenge væskeforbudet i sikkerhetskontrollen eksisterer. Men det er ingenting som tilsier at du ikke skal kunne ta med deg mat gjennom sikkerhetskontrollen - det er fullt lovlig.

Ja, du kan spise medbragt ombord

Du var kanskje redd for at det ikke var lov å spise medbragt om bord? Ingen grunn til å frykte. Det er fullt lovlig å ta med og spise din egen mat på flyreisen, ifølge flyselskapene vi har snakket med.

– SAS tillater at du spiser og drikker medbrakt om bord, men selvsagt ikke alkohol, da det er alminnelige regler for skjenkebevilling også i lufta, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen til DinSide.

Også Norwegian tillater at du spiser din egen mat i kabinen, det samme gjør Widerøe.

Mye dyrere om bord enn i butikken


Sjekk prisforskjellene!

Vi har sjekket prisene på mat og snacks hos Norwegian, SAS og Widerøe, på innenlandsflyvninger. Vi har også innhentet priser på tilsvarende produkter på Rimi på Oslo S.

Som du kan se av tabellen er flyselskapene ganske like i pris når det gjelder mat i lufta. En sandwich koster 50 kroner hos SAS og 55 kroner hos Norwegian. Dette er et frøbrød med pålegg i mellom. Widerøe har en litt annen type sandwich: Polarsandwich (av polarbrød), som koster 30 kroner.

Hos Rimi kan du kjøpe en dobbel sandwich for 40,30 kroner. Ikke direkte sammenliknbare produkter, selvfølgelig, men dersom det er en sandwich du er ute etter, så får du mat til to personer i butikken for mindre penger enn du betaler for mat til én på flyet.

Mer direkte sammenliknbare produkter:

 • Wasa sandwich (knekkebrød med smøreost): Koster 25 kroner hos Widerøe og 20 kroner hos SAS, og 8,40 kroner i butikken. 66 prosent billigere i butikken
 • Freia melkerull: 25 kroner hos Widerøe og 17,50 kroner i butikken. 30 prosent billigere i butikken
 • Lierne lefse: Koster 20 kroner hos SAS og 25 kroner hos Widerøe (55-grams), og 4,70 kroner i butikken (per 55-grams pakke, ved kjøp av 6-pack. For øvrig kun større pakker tilgjengelige i butikken for enkeltsalg, eksempelvis 240 gram til 13,90 kroner). 81,20 prosent billigere i butikken
 • Muffins: Koster 25 kroner hos Norwegian og 30 kroner hos SAS, men 11,60 kroner i butikken. 61 prosent billigere i butikken
 • Inkludert i prisen

  Vi har sjekket hva som står på innenlands-menyen hos tre flyselskap som trafikkerer norske lufthavner: SAS, Norwegian og Widerøe. Vi har også vært i kontakt med DAT, som også flyr innenlands i Norge, for å få tilgang til meny. De har imidlertid ikke vært villige til å bidra med mer informasjon enn at de serverer kaffe, te og sjokolade, og at de på enkelte ruter har salg av brus og sjokolade.

  De fleste selskapene tilbyr et lite utvalg snacks og småmat på innenlandsflyvningene, i tillegg til drikke. Kaffe og te er gratis på SAS' innenlandsflyvninger, i tillegg til at du får gratis frokost på flyavganger før klokka 9. Widerøe har samme konsept, bortsett fra at de serverer gratis frokost på alle flyvninger over 40 minutter, før klokka 9.30.

  Drikkepriser

  I tabellen nedenfor kan du se prisene på produkter som serveres om bord, men som du like gjerne kan ha med deg i veska. Vi har ikke prissjekket drikken, ettersom du ikke kan ha med deg drikke gjennom sikkerhetskontrollen. Det er ikke mye vits i å kjøpe drikke på kiosken innenfor sikkerhetskontrollen fremfor på flyet; dette er like dyrt - om ikke dyrere.

  Men vi kan nevne at en halvlitersflaske med vann koster 25 kroner hos SAS og Norwegian, mens Widerøe tar 30 kroner. Kaffe og te er altså inkludert i prisen hos Widerøe og SAS, mens du må betale 25 kroner for en kopp te eller kaffe hos Norwegian.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer