- Musikerne fortsatte å spille

Norske Ann Kristin Bentzen Ernes satt og spiste middag på stranden i Jimbaran da bombene smalt like ved.- Det hele var ganske sprøtt og uvirkelig, folk skjønte ikke hva som skjedde, og musikerne på restauranten fortsatte å spille etter noen minutter, forteller hun på telefon fra paradisøya.

Ann Kristin Bentzen Ernes er på ferie på Bali.
Ann Kristin Bentzen Ernes er på ferie på Bali. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ann Kristin Bentzen Ernes er, sammen med sin sønn, på kombinert ferie og besøk til sin mann, som er lærer på den norske skolen på Bali for en periode. Ann Kristin og sønnen ankom Bali onsdag 28. september, og har returbillett 15. oktober. Hun og sønnen Peder var på rundtur med guide lørdag, da bombene smalt.

- Det hele var ganske sprøtt, forteller Ann Kristin. Jeg og Peder var på dagstur med guide, og på slutten av dagen var vi i Kuta, som også ble bombet i 2002. Dette er et lite, men svært populært sted, med en stor strand, store bølger, mange surfere, diskoteker og shoppingsentre; her er det skikkelig show hele tiden. Vi satt på stranden der i 18.30-tiden, da vi senere har hørt at en av bombene ble sprengt her, men vi hørte ingenting der. Så dro vi til Jimbaran, hvor vi satt og spiste på en fiskerestaurant helt nede ved havet, da den første bomben her gikk ti over halv åtte lokal tid.

Ann Kristin forteller at det hele var ganske uvirkelig; der satt de på restauranten helt nede ved havet, det var helt mørkt, bordene var opplyste med levende lys, og fire musikere underholdt restaurantgjestene med sang og musikk.

- Først hørte vi et skikkelig smell, som for meg like gjerne kunne vært fyrverkeri. Det ble stille en liten stund, og så fortsatte alt som før på restauranten. Fem minutter senere kom det et nytt smell. Ting stoppet opp litt igjen, men ingen visste hva det var, så etter litt fortsatte de fire musikerne å spille og synge, og folk fortsatte å spise og prate rundt bordene.

Først når de skulle gå fra restauranten og til hotellet, skjønte de at noe alvorlig måtte ha skjedd.

- Først da jeg kom på hotellrommet og så på verdensnyhetene herfra, skjønte jeg hvor alvorlig det egentlig var. Det var ganske guffent, sier Ann Kristin.

"Normalt"

Ann Kristin forteller om tilsynelatende normale forhold på Bali i dag.

- Folk soler seg og gjør som vanlig. Det er kanskje litt undervbevisst nervøsitet her, men tilsynelatende normalt, sier hun.

Ernes og familien har besluttet å bli på Bali som etter planene, det vil si enda et par uker.

- Med mindre det skjer noe som gjør at det blir påkrevet at vi reiser hjem. Vi må bare avvente, og prøver å leve normalt, fortsetter Ann Kristin.

Det er satt inn ekstra ressurser for å etterforske saken, og for å øke sikkerheten ved hotellene.

- Men vi har jo hørt at det skulle være åtte bomber, og det er kun gått fem. Det er litt guffent å tenke på at det skal være flere som ligger å venter. Men, det kan være sant, og det kan like godt ikke være sant, avslutter Ernes på telefon fra Bali.

>> Les mer om bombene på Bali og reiseadvarsler til området

Forsideillustrasjoner: Dimas Ardian, All Over Press/Getty Images

>> Her er flere artikler fra Indonesia