Et eksempel på et norsk stedsnavn som vil få den jevne danske til å brøle av latter. <I>Foto: Stian Gihle</I>
Et eksempel på et norsk stedsnavn som vil få den jevne danske til å brøle av latter. Foto: Stian Gihle Vis mer

Musa, Brøste og Knuken

Dette kan høres ut som innledningen på en halvpervers historie, men navnene er faktisk hentet fra indekssidene i et stort norgesatlas.

Publisert
Sist oppdatert

Musa er navnet på en liten elv som renner ned mellom Skarshø og Nonshø på Dovre. Brøste er et sted ikke langt fra Bjorli, og Knuken ligger ved Knukberget i Hedmark, ikke langt fra Mjøsa.

Norske stedsnavn kan by på mye moro, om vi legger godviljen til. Ta testen, og se om du kan skille de virkelige navnene fra våre oppdiktede tøysenavn.

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.


"Dingle i sverige. Vi kjørte forbi dette skiltet, og bare måtte tilbake ...". Det forteller fotografen av dette bildet, Svein Erik Nomeland. Foto: Svein Erik Nomeland
"Dingle i sverige. Vi kjørte forbi dette skiltet, og bare måtte tilbake ...". Det forteller fotografen av dette bildet, Svein Erik Nomeland. Foto: Svein Erik Nomeland Vis mer


Det er ikke bare nordmenn som kan more seg over snåle stedsnavn. Vår danske kollega triller av latter ved synet av veiskiltet til Kneppefeltet (se bildet over). Lurer du på hvorfor, kan vi forklare det med at kneppe er et ord som beskriver det to mennesker gjerne gjør når de skal kose seg ekstra, uten tøy på ...

Vår leser på tur i Sverige fikk seg også en god latter av svenske stedsnavn: Skiltet i Dingle innbød selvsagt til motivet vi ser her.

Har du sett noen morsomme skilt og stedsnavn? Send oss ditt bidrag og bilde: [email protected].

Andre tester

Prøv også noen av våre andre kunnskapstester:

 • Moteløve eller skinnfell? - geografi og moter

 • Den store bunadstesten - plasser bunaden geografisk

 • Geonavn på norsk - hvordan staves stedsnavnene egentlig?

 • Asfaltcowboy eller kugutt? Hvor godt kjenner du norske byer?

 • Skryt og floskler om Norge - kjenner du deg igjen i reisebrosjyrenes beskrivelser?
 • Kilde til stedsnavnene i testen er Det Bestes Store Norgesatlas.

  Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer