MS Finnmarken er tilbake

Hurtigrutens skip returnerer etter to års opphold.

<strong><b>SNART BACK IN BUSINESS:</strong></b> MS Finnmarken ligger nå i Bergen på verft, for å installere det siste utstyret for å gjenoppta ruten i Norge. Foto: Hurtigruten ASA
SNART BACK IN BUSINESS: MS Finnmarken ligger nå i Bergen på verft, for å installere det siste utstyret for å gjenoppta ruten i Norge. Foto: Hurtigruten ASA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter to år som hotellskip i Australia, går MS Finnmarken inn i rute langs Norskekysten fra Bergen 16. februar 2012. Skipet overtar ruten for MS Nordlys, som er på verksted etter brannen ved Ålesund 15. september.

Ifølge Hurtigruten er det mange som har savnet MS Finnmarken.

– Mange har personlige forhold til skipene og jeg tror nesten alle som reiser med Hurtigruten har ett spesielt forhold til ett skip, eller sitt skip, sier Ragnar Norum, kommunikasjonssjef i Hurtigruten ASA, til DinSide.

Ni fakta: Visste du dette om Hurtigruten?

Eneste skipet med basseng

Hurtigruten får spesielt mye feedback fra passasjerene via Facebook hver gang de omtaler nyheter om et konkret skip.

– Også i samtaler med kunder om bord så er dette noe som går igjen. Mange liker nok Finnmarken, da den skiller seg ut fra de andre. Ikke bare er den størst, men den er også det eneste skipet med basseng og spaavdeling. En annen spesiell sak på Finnmarken er at fordekket er tilgjengelig for gjestene. De kan stå helt fremme i baugen nesten som i et amfi, noe som gir veldig god utsikt, forteller Norum.

Slik så MS Finnmarken ut da den var i tropeuniform i Cape Town, på vei til Australia for to år siden. Skipet ble malt tilbake i originalfargene i Singapore i november. Foto: Hurtigruten ASA
Slik så MS Finnmarken ut da den var i tropeuniform i Cape Town, på vei til Australia for to år siden. Skipet ble malt tilbake i originalfargene i Singapore i november. Foto: Hurtigruten ASA Vis mer

MS Finnmarken i tropeuniform:

Les også: Hurtigruten fikk trafikksjokk

Gode billettmuligheter

Dersom du er blant dem som har savnet MS Finnmarken, er det fortsatt gode muligheter i å få tak i billetter både for sommeren og resten av året.

– Skipet kom tilbake fra Australia tidligere en forventet, derfor er det ikke med i brosjyrer og turoperatørprogrammer. Skipet kom først i salg sent på høsten. 2012 er derfor året hvor det er størst mulighet til å få plass på et av de mest populære skipene, forklarer Norum.

MS Nordlys vil etter planen være tilbake i rute 20. mars 2012, og da vil MS Finnmarken overta ruten for MS Nordstjernen 22. mars 2012.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer