Se videoen som Beckers tok av sverfisken som kjekket lengre ned i saken. Han annslo den til å være flere hundre kilo tung.   Foto: Robert Beckers
Se videoen som Beckers tok av sverfisken som kjekket lengre ned i saken. Han annslo den til å være flere hundre kilo tung. Foto: Robert BeckersVis mer

Møtte kjempefisk under vann

- Dette er et høyst uvanlig møte, sier norsk dykkeekspert.

Han hadde ikke forventet seg så mye spenning, Robert Beckers, da han reiste ut på dykketur i Costa Rica for en stund siden.

Ute ved den avsidesliggende øygruppen Islas Murcíelago, på Stillehavssiden nord i Costa Rica, hadde han dykket en stund sammen med klienter, da noe uventet skjedde.

Ut av det blå øde dukket en seilfisk på over hundre kilo opp.

- Den kom plutselig mot oss etter vi hadde dykket en stund og sett hai og diverse andre fisk som er vanlig her. Jeg ble forfjamset, men klarte å filme den en god stund. Det var da den begynte å blåse seg opp, jeg ble redd. Ryggfinnen stod rett til værs, og den sirklet nysgjerrig rundt oss. Den virket agressiv til tider, sier Beckers.

Han er selv en erfaren dykker med 20 år på baken i området og driver et selskap som tar med erfarne dykkere ut til Islas Murcíelago. Liknende har han aldri opplevd.

- Disse fisken lever som regel der det er dypt og langt ut på havet - jeg tror ikke det er vanlig å se dem på denne måten, sier han.

Se video av hendelsen under, hvor du også får en smak av dykkeopplevelsen på Islas Murcíelago.

Artikkelen fortsetter under annonsenIfølge wikipedia, kan seilfisken bli opp mot 2 meter lang og veie godt over over 100 kilo.


Se Norges beste dykkebilder her...

Seilfisken er den raskeste av fiskene i havet, og kan nå hastigheter opp mot 110 kilometer i timen. Den bruker ofte sverdet til å spidde eller lamslå byttet sitt.

Se bilder fra vakre Costa Rica her...

Uvanlig

- Det er ikke vanlig å se seilfisk når du dykker, og selv om de ikke spiser mennesker, kan de virke skremmede, sier Christian Skauge, redaktør i bladet Dykking.

- Det må ha vært en fantastisk opplevelse, og det er sjelden jeg har hørt at de kommer bort til dykkere på denne måten, sier han.

Bli med på vrakjakt i Kattegat...