Møt våren i Roma

PRISTEST: Fly til Roma i mai. Billettpris: 2.353 kroner eller 5.730 kroner - valget er ditt.>> Se prislisten her

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Opplev Trevifontenen i Roma.Foto: Marco di Lauro/Getty Images og All Over Press Foto: Marco di Lauro/Getty Images og All Over Press
Opplev Trevifontenen i Roma.
Foto: Marco di Lauro/Getty Images og All Over Press Foto: Marco di Lauro/Getty Images og All Over Press Vis mer

Møt våren i Roma

 1. Her er prisene


 • Gjenomsnittstemperaturene i Roma i mai: Minimum 13 grader, maksimum 23 grader.
 • Gjennomsnittstempersturer i Oslo i mai: Minimum 6 grader, maksimum 16 grader.
 • Kanskje frister det med en forsmak på sommeren i Roma? Vi har sjekket flyprisene rundt to langhelger i forbindelse med ofentlige fridager i mai. Det er penger å spare på å velge riktig reiseselskap, og ikke minst riktig helg.

  Direkte og lavpris

  Norwegian og Sterling er de typiske "lavprisselskapene" som flyr til den italienske hovedstaden. Egentlig er det vel kun Sterling som flyr, men ettersom de to selskapene har rutesamarbeide, kan du altså kjøpe flybilletter som gjelder for flyvning med Sterling, via Norwegian. Dette er direkteflyvninger. Også SAS Braathens flyr til Roma, her kan du få både direktefly og mellomlandinger. Det er hyppigst avganger fra Oslo, men du kan også fly direkte fra Bergen og Stavanger - vel og merke kun på lørdager. Vi har kun sjekket priser fra Oslo (evt. Sandefjord) i denne sammenhengen, da vi er ute etter langhelgtilbud.

  Helligdagsfri

  Periodene vi har sjekket billettpriser for, er torsdag 27. april til mandag 1. mai, og tirsdag 16. mai til søndag 21. mai. I begge tilfellene har vi satt som krav at avreise fra Norge skal være etter klokken 16, slik at man kanskje ikke behøver å ta denne dagen som en fridag fra jobb. Hva gjelder retur, har vi tatt den rimeligste avgangen der det har vært flere valgmuligheter.

  Tusenlapper å spare!

  16. til 21. mai skiller seg ut som den desidert rimeligste perioden å reise på - kanskje ikke sjokkerende ettersom du da går glipp av årets 17. mai-feiring hjemme. Men dersom dette ikke spiller så stor rolle for deg, er dette altså en fin tid å reise på.

  Vi har sjekket prisene hos 14 nettreisebyråer og flyselskaper. Du kan spare 2.552 kroner om du velger billigste fremfor dyreste billettalternativ i 1. mai-helgen, og du sparer 1.016 kroner på å velge billigste fremfor dyreste billett i 17. mai-helgen. Velger du kun etter pris, kan du spare 3.377 kroner om du velger å reise på billigste billett i 17. mai-helgen, fremfor på dyreste billett i 1. mai-helgen. Det skiller 825 kroner mellom billigste billett 1. mai-helgen, og billigste billett 17. mai-helgen. Det er altså billigst å reise i forbindlelse med 17. mai-fri.

   Billigste 1. mai helg: 3.178 kroner (Wideroe.no/SN Brussels)
   Dyreste 1. mai-helg: 5.730 kroner (Supersaver.no/KLM)

   Billigste 17. mai-helg: 2.353 kroner (Wideroe.no/SN Brussels)
   Dyreste 17. mai-helg: 3.369 kroner (Sterling)

  >> Se prislisten her

  Relaterte artikler:

  TEST DEG SELV: Den store Italia-testen
  BILDESERIE: Shopping i Venezia? Husk vadere!
  BILDESERIE: Trevifontenen håver inn 80.000 kroner i uka
  Røykeforbud i Italia