Møt våren i Amsterdam

Her er fem gode grunner til hvorfor du bør reise.

 Foto: Jan Willem Stad
Foto: Jan Willem Stad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi har kommet til april måned, og våren er her for alvor. Sevja stiger, gåsungene spretter og krokusen skinner i sola.

Tid for et lite avbrekk? Hva med en tur til Amsterdam?

Hvorfor Amsterdam? Har du vært i den nederlandske byen før, skjønner du det. Har du aldri vært der før, er det bare å planlegge turen.

Her er fem gode grunner til å dra til Amsterdam denne våren:

Fullt av tulipaner

Nå er det høysesong for tulipanblomstringen, og dermed er byen på sitt aller vakreste. Overalt vil du se breddfulle bed med tulipaner i alle regnbuens farger. I april og mai er dessuten parkene irrgrønne, og utekafeene og uterestaurantene har for lengst begynt sesongen. Vondelpark er en sentral og veldig populær park. Spis lunsj i Blauwe Theehuis, som ligger midt i parken.

Ti topp restauranter i Amsterdam

Vakre kanaler

Vi tør nesten påstå at Amsterdams kanaler er finere enn Veneias. Eller i hvert fall like fine. Det som er så hyggelig med Amsterdam, er at dette er en høyst levende by der kanalene fortsatt er viktige årer i byens kjerne. (Venezia er så turistifisert at det knapt bor en eneste veneizianer inne i sentrum lenger - det er bare hoteller og turistkafeer der.) Ta deg en sightseeing tur i en kanalbåt, og gli forbi Amsterdams karakteristiske kanalhus. En times cruise koster rundt åtte euro, cirka 70 kroner. Les mer om kanalcruisene her.

Se kunstverk i verdensklasse

Du kan ikke reise til Amsterdam uten å svinge innom i hvert fall ett av kunstmuseene. Van Gogh Museum er et must, og har du energi nok, får du med deg Rijksmuseum, også. Begge ligger forøvrig like ved Vondelpark.

Les også: Storbyguide til Amsterdam

Oppdagelsestur i De 9 straates

Rusle inn i de smale gatene som ligger klemt mellom Leidsestraat og Raadhuisstraat. Her finner du utallige hyggelige kafeer og restauranter, og mange spennende småbutikker som selger alt fra klær og sko til antikviteter og erotiske artikler for kvinner. Les mer om De 9 Straates her.

Flybillettene er billige

Trenger du enda en god grunn til å dra til Amsterdam? Hva med billige flybilletter? Hos Norwegian finner du drøssevis av billetter til 399 kroner tur, og 663 kroner retur både i april og mai. Da er ikke evt. bagasjeavgift inkludert. Merk at for å få tak i billige billetter må hjemreisen være på en mandag. SAS selger pakker med fly og hotell i to netter for fra 2.400 kroner, dersom du reiser utenom helgen. Vil du bare ha flybilletter, koster det fra cirka 1.500 kroner tur/retur i april og mai (merk at billetter fre-søn er dyrere).

April og mai er imidlertid høysesong for Amsterdam, så hotellprisene er ganske stive. Regn med å betale 800-1000 kroner for et sentralt firestjerners hotellrom for to. Sjekk for eksempel www.hotels.nl, som har lave priser og null i bestillingsgebyr, eller sjekk ut denne artikkelen i Guardian.co.uk, der ti anbefalte hoteller i forskjellige prisklasser presenteres.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!