Herlig med vinter, ikke sant? Foto: Terje Rakke/Nordic Life/Innova
Herlig med vinter, ikke sant? Foto: Terje Rakke/Nordic Life/InnovaVis mer

Moro i vinterkulda

Det er ikke bare ski som gjelder i denne årstiden.

Vinter og snø gir ikke grunn til holde seg innendørs de nærmeste tre månedene. Og ikke trenger du dra på ferie til varmere strøk for å få et avbrekk fra hverdagen, heller.

Norge er fullt av morsomme aktiviteter, også - eller kanskje vi burde si ikke minst - om vinteren. Langrenn, aking og snøballkrig er alle gøyale vinteraktiviteter, men det finnes andre mer uvanlige og rocka ting å ta seg til nå i månedene som kommer.

Her presenterer vi noen forslag. Det er bare å begynne planleggingen!

Bo på ishotell

"Alle" har hørt om Icehotel i Jukkasjärvi i Sverige, men du trenger ikke dra utenlands for å oppleve der. Du behøver ikke dra lenger enn til Hunderfossen, Kirkenes Snowhotel eller Alta Igloo Hotel. Hunderfossens ishotell åpner 10. januar, Kirkenes Snowhotel åpner allerede 20. desember, mens Alta Igloo Hotel åpner 16. januar. Prisen for en overnatting + frokost er 1.000 kr per person på Hunderfossen, mens det koster 2.100 kr per person i Kirkenes, og 2.195 kroner per person i Alta Iglo Hotel (for de to sistnevnte er også toretters middag, sauna transport til og fra hhv. Kirkenes og Alta inkludert).

Dra på krabbesafari

 Foto: C.H./Innovasjon Norge
Foto: C.H./Innovasjon Norge Vis merDet seksbeinede monsteret har invadert den nordlige kysten vår, og eter opp det som fins langs havbunnen, ifølge forskere. At det ikke har blitt satt i gang storstilt jakt på kongekrabben er merkelig, særlig siden det hvite kjøttet er så etterspurt blant gourmeter verden over. Vel, du kan jo gjøre en innsats selv, ved å dra på kongekrabbesafari i Finnmark. Har du dykkerlisens, kan du til og med være med dykkerne ned i dypet for å hente opp beistet. Etterpå kokes den, og serveres med hvitvin, brød og majones eller en annen spennende saus. Å bli med på kongekrabbesafari koster fra 990 kr per person. Visit Norway har mer info, og oversikt over arrangører.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DinSide har vært i Finnmark og fisket kongekrabber. Les mer om opplevelsen og se bildene i artikkelen Krabbenes konge.

Spekkhuggersafari

Kom tekk på naturen, og se de store spekkhuggerne på nært hold - hvis du tør. Nå er vi midt inne i spekkhoggersesongen i Tysfjorden i Nordland. Hit kommer den for å spise silda som trekker inn i fjordene.

DinSide har dykket med spekkhoggere. Les mer og se bildene i saken Nærkontakt med spekkhoggere

Hundesledekjøring

Hundesledekjøring - en eksotisk vinteraktivitet. Foto: Casper Tybjerg/Innovasjon Norg
Hundesledekjøring - en eksotisk vinteraktivitet. Foto: Casper Tybjerg/Innovasjon Norg Vis merSlitsomt å gå på langrenn? Opplev naturen på en helt annen måte ved å la noen ivrige hunder trekke deg gjennom kong vinters rike. Bedre kan det ikke gjøres. Husk bare å kle godt på deg! Du kan kjøre med hundeslede ganske mange steder i landet. Regn med å betale fra 500 kroner for en halvdagstur. Røros er vinterby nummer én, og her kan du kjøre med hunder hos Alaskan Husky Tours. Bor du i Sør-Norge, trenger du ikke reise lenger enn til Hemsedal, Geilo, Beitostølen eller Trysil, for eksempel. I Finnmark kan du ta en dagstur i grenselandet mellom Norge og Russland med BIRK. Prisen er 1.700 kr per person.
(Hemsedal, Røros, Tromsø)

DinSide har selvsagt vært med på hundesledekjøring. Les mer og se de fine bildene i saken Med hundespann i bjørneland.

Andre fine forslag:

  • Reinsdyrkjøring - litt råere enn hundesledekjøring, kanskje?
  • Kanefart med hest - koselig, spesielt for barna.
  • Langskøytetur - langturer på innsjøer/elver, veldig populært i Sverige. Husk å sjekke isens sikkerhet!
  • Snøkiting - dette kan du blant annet gjøre på Hardangervidda, Geilo, Tyin/Filefjell og i Varanger.
  • Bobkjøring på Lillehammer - ikke for pyser.
  • Isklatring - Rjukan i Telemark har flere fosser som trekker isklatrere fra hele verden.

Mer info om Norges vinteraktiviteter finner du hos VisitNorway