Moro for unga

Adelaide har et bredt utvalg muligheter også egnet for familier, fra badeland/treningsstudio (Adelaide Aquatic Centre) til sjokoladefabrikk. Her er et vurdert utvalg.

- Vi har den beste sjokoladen i verden, sier guide Tricia Solly. Foto: Sindre Storvoll Vis mer
Young Kil Kim likte sjokoladen ... Foto: Sindre Storvoll Vis mer


Adelaide og sjokoladefabrikken

Haigh's Chocolates er en familiebedriften som startet i 1915, etter kompetansehandel med sveits. Haigh's er den eneste Adelaide-eide fabrikken som lager egen sjokolade. Nå i femte generasjon har bedriften et dusin butikker spredt i Adelaide, Melbourne og snart Sydney. Butikkene holder åpent ukas seks første dager, og selger 200 ulike produkter, i tillegg til egne reisebager for sjokolade.

Hver gang klokka slår 13 eller 14 er det mulig å få gratis omvisning (med fotoforbud) i fabrikken i Adelaide som også er et besøkssenter. Turen er populær og man må melde seg på per telefon ((08) 8372 7077). Asiatiske turister dominerte besøksgruppen da DinSide var så heldig å få plass.

- Vi har den beste sjokoladen i verden. Bare ikke si det til sveitserne, fleiper
turguiden Tricia Solly.

Bortsett fra smaksprøvene, er det ikke mye å rope hurra for bak glassveggene til produksjonslokalene. Litt fascinerende er det å se de ansatte handrulle/dyppe hver enkelt sjokolade.

- Vi liker det slik og driver ikke masseproduksjon, forsvarer Solly seg.

For dette er et gourmetyrke. Men hva med den norske sjokoladen?

- Jeg har prøvd kokesjokoladen og liker den. Den er lik vår, sier Solly, men understreker at kakaoinnholdet er en anelse høyt.

Young Kil Kim fra Singapore tar doktorgrad i biologi i Adelaide.

- Vi fikk ikke for mye info på turen, men nok til å forstå. Og sjokoladen var spesielt god, kommenterer han.

Verdens største gyngehest

20 minutter fra sentrum, ligger Adelaide Hills. 20 minutter inn i høydene finnes Leketøysfabrikken
som har verdens største gyngehest; 18 meter høy. Det er mulig både å gynge og klatre til toppen. Familiebedriften har produsert kvalitetsleker i tre i et kvart århundre, men selger også puslespill og spill og andre leker. For å slappe av, er en kafé og en stor park med på leken.

Darshini Richards liker nærkontakten med dyrene. Foto: Sindre Storvoll Vis mer


Nærkontakt med koalaen

Cleland Wildlife Park er 350.000 kvadratmeter med naturlig buskvegetasjon for kenguru, dingo, emu, vannfugler, wombat med mer. Besøkende kan ta bilder, ta på og til og med holde koalaer (på ettermiddagen). Skiltingen og dyretettheten er ikke den beste, men dyrene virker å ha det bra. Husk å kjøpe litt fòr blant annet kenguruene kan spise fra hånda di. Vær oppmerksom på at om det er ekstra varmt og tørt en dag, er det en sjanse for at parken kan stenge på grunn av skogbrannfare.

Malaysiske Darshini Richards har en uke fri fra universitetet La Trobe i Melbourne. Hun mener parken er godt egnet for familier.

- Jeg liker Cleland på grunn av den nære interaksjonen mellom menneskene og
dyrene, sier hun.

Adelaides dyrepark ligger sentralt i byen, på nordsiden av elva. 3.400 landdyr, fisker og fugler fordelt på 300 raser fra hele verden, lever på fem mål - et område som også er botanisk hage. Det er åpent mellom 9.30-17 hver dag og koster fra 0 til 16 dollar (NOK 0-80).

Les videre:

>> Rågrønne friluftsopplevelser
>> Attraksjoner: Nok å gjøre og drikke
>> Shopping, mat, uteliv
>> Familiebyen
>> Sykepleierstudent i Adelaide
>> Kjekt å vite